Όυρές με εκατοντάδες αυτοκίνητα σχηματίστηκαν και σήμερα στα διόδια της Ελευσίνας, καθώς οι έλεγχοι της αστυνομίας έγιναν ακόμη αυστηρότεροι, όμως όσοι θέλησαν να ταξιδέψουν με τον Προαστιακό το έκαναν ανενόχλητοι.

Τεράστιες οι ουρές στα διόδια

Στα διόδια ουρές, έλεγχοι σε έγγραφα, ακόμα και σαρωτές από κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Στον Προαστιακό αρκούσε το εισιτήριο. Έλεγχος πουθενά και το ταξίδι για το χωρίο ξεκινούσε.  Η εικόνα αποδεικνύει ότι δεν ήταν ο μόνος που σκέφτηκε ότι με τον Προαστιακό μπορείς να φτάσει κανείς στον προορισμό του χωρίς έλεγχο. Αδιάψευστος μάρτυρας οι βαλίτσες των εκδρομέων στα βαγόνια… Ο μόνος έλεγχος που επιτρέπεται να γίνεται από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ είναι για το αν κάποιος έχει εισιτήριο.

Η απόδραση είναι μάλλον εξασφαλισμένη αφού είναι απίθανο να σταματήσει το τρένο στην μέση του πουθενά για έλεγχο όπως …. την πάτησαν για παράδειγμα όσοι επέλεξαν να ταξιδέψουν με ΚΤΕΛ και αποβιβάστηκαν με τις βαλίτσες τους στη μέση του πουθενά.

Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια

Ουρές χιλιομέτρων σημειώθηκαν ξανά στα διόδια της Ελευσίνας. Οι δικαιολογίες όμως για πλημμυρισμένα εξοχικά, ρολόγια της ΔΕΗ, ατάιστα ζώα και απότιστα χωράφια δεν έπεισαν κι έτσι οι οδηγοί έκαναν αναστροφή και πίσω. Αυτό που δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν οι εκδρομείς ήταν οι σούβλες και τα κάρβουνα στο πορτμπαγκαζ.

Οι επιθεωρητές της ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας σάρωναν με τη βοήθεια της τεχνολογίας τις εκτυπώσεις της ΕΡΓΑΝΗ για να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα των εγγράφων.

Στην Ελευσίνα, έως τις 15.00 το μεσημέρι πέρασαν 9.000 αυτοκίνητα με την κίνηση να είναι μειωμένη κατά 55% σε σχέση με πέρυσι, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα είχαν γίνει 120 επιστροφές οχημάτων. Στη Θεσσαλονίκη η έξοδος ξεκίνησε πριν χαράξει. Και οι άνδρες της Τροχαίας όμως, είχαν την ίδια ιδέα, να πιάσουν δουλειά από νωρίς το πρωί.

Όσοι τα κατάφεραν ήταν αυτοί που πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Εργαζόμενοι, μόνιμοι κάτοικοι, και όσοι είχαν χαρτί από δημόσια δομής υγείας.

Με… αεροπλάνα και βαπόρια

Αυστηροί είναι οι έλεγχοι στα λιμάνια, όπου τα στελέχη του Λιμενικού ελέγχουν εξονυχιστικά όσους ταξιδεύουν. Να σημειωθεί ότι το πρόστιμο για μετακίνηση χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι 300 ευρώ και 500 για όσους φέρουν πλάστα έγγραφα.

Δείτε το σχετικό βίντεο: