Σειρά από ποινικές υποθέσεις καταγράφονται από το 2005 μέχρι και σήμερα στο ποινικό ιστορικό του Μένιου Φουρθιώτη. Συγκεκριμένα πρόκειται για 30 υποθέσεις οι οποίες είτε έχουν σχηματιστεί έπειτα ενέργειες του παρουσιαστή (μηνύσεις σε βάρος προσώπων κλπ) είτε έχουν κατατεθεί σε βάρος του, είτε έχουν κινηθεί οι διαδικασίες σε βάρος του από τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι άλλοι κατηγορούμενοι είναι γνώριμοι των αρχών, καθώς μεταξύ άλλων σε βάρος τους έχουν εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις. Για έναν δε από αυτούς υπάρχει και καταδίκη του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία.

Στο διαβιβαστικό αναλύονται διεξοδικά τα ευρύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαβιβαστικό της ελληνικής αστυνομίας αναλύονται διεξοδικά τα ευρήματα για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη.
Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων.

Πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό της Ν. Ερυθραίας στις 15 Απριλίου 2021 και 19:39 μ.μ. ο Φουρθιώτης κάλεσε τον .... και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον....

Περί την 01:55 τις 16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτά μηνύματα στον.... και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το διαβιβαστικό προκύπτει ότι ο Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία. Για να πετύχει τον σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας και στους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη προέκυψε ότι έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο Καλάσνικοφ, ενώ τα γενετικά στοιχεία ενός εκ των κατηγορουμένων που βρέθηκαν στο σάκο οδήγησε τους αστυνομικούς συλλήψεις.

Στις 21.4.2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο... με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….».

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο ίδιος ωστόσο, ο 35χρόνος παρουσιαστής κατά πληροφορίες αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, δηλαδή δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Τι δήλωσε ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος εκ των τριών κατηγορούμενων, Κωνσταντίνος Γώγος, υποστήριξε ότι «Είναι αστείο να είναι δυο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι. Τα στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν έχουν παραπάνω σχέση».

Έλαβαν προθεσμία για το Μεγάλο Σάββατο

Προθεσμία για Μεγάλο Σάββατο ζήτησαν και έλαβαν ο Μένιος Φουρθιώτης και οι 3 συγκατηγορούμενοι του, ύστερα από την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος που ασκήθηκε σε βάρος τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο παρουσιαστής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, καθώς η προσαγωγή του την Τρίτη μετατράπηκε σε σύλληψη, ενώ εις βάρος του συλληφθέντος παρουσιαστή έχει σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Μένιου Φουρθιώτη με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί και διατεθεί για την προστασία του.

Φουρθιωτης_Συλληψη


Συγκεκριμένα, σε βάρος του 35χρόνου παρουσιαστή ασκήθηκε ποινική δίωξη για:
-Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)
-Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση στην διακεκριμενη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)
-Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)
-Ηθική αυτουργια σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)
-Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
-Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
-Απόπειρα εκβίασης
-Ψευδής καταγγελία
-Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Αναφορικά με άλλους τρεις κατηγορούμενους, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για:
-Σύσταση συμμορίας
-Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και Συνέργεια σε ανθρωποκτονία
-Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού
-Οπλοχρησία κατ’εξακολούθηση
-Έκρηξη (κακούργημα)
-Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
-Διαδικεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)
-Παράνομη οπλοκατοχή
-Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών


Σημειώνεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης κρατούνταν από τη Μεγάλη Τρίτη στα γραφεία του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας, ενώ ο παρουσιαστής στο πλαίσιο ερευνών για την ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία και για το περιστατικό με πυροβολισμούς στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών προέκυψαν πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς αλλά και συναντήσεις τους, ακόμη και στο σπίτι του. Ο 35χρονος παρουσιαστής φέρεται να πλήρωσε 40.000 ευρώ τα δύο άτομα που έκαναν τις επιθέσεις στο σπίτι του.

Συγχαρητήρια από Χρυσοχοΐδη σε ΕΛ.ΑΣ

Την ίδια ώρα, μέσα από ανάρτηση στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τοποθετήθηκε επί της διαλεύκανσης της υπόθεσης με τον Μένιο Φουρθιώτη.

Στην ανάρτησή του έγραφε πως, «η Ελληνική Αστυνομία μάχεται, πάντα στην πρώτη γραμμή, με απόλυτη αφοσίωση στην αποστολή της. Η επιτυχία της να ξεδιαλύνει ταχύτατα μιαν εξαιρετικά δυσώδη υπόθεση, οδηγώντας τους υπόπτους στη Δικαιοσύνη, μαρτυρά τον υψηλό επαγγελματισμό της. Νοιώθω την υποχρέωση να συγχαρώ και δημοσίως την ομάδα που εργάστηκε για την υπόθεση αυτή».