Στην προσαγωγή του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη και ακόμα δύο ατόμων προχώρησε χθες η Ασφάλεια Αττικής, στο πλαίσιο έρευνας που είναι σε εξέλιξη με την εποπτεία εισαγγελέα.

Η Αστυνομία προσήγαγε τον τηλεπαρουσιαστή και δύο Έλληνες με ποινικό μητρώο, που φαίνεται να συμμετείχαν σε συνεννόηση με τον Μένιο Φουρθιώτη για να πυροβολήσουν στο σπίτι του. Σύμφωνα με βαλλιστική έρευνα, το ίδιο όπλο που πυροβόλησε και «γάζωσε» το σπίτι του είναι το ίδιο όπλο με αυτό που πυροβόλησαν την προηγούμενη μέρα εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο Έλληνες δράστες, από γενετικό υλικό που βρέθηκε σε σακίδιο το οποίο τους έπεσε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. Το DNA φέρεται να ταυτοποιείται με άτομο που μετείχε σε κυκλώματα εκβιαστών/μπράβων στον Πειραιά προ διετίας.

Το σκηνικό στη Νέα Ερυθραία, μία ημέρα πριν από την επίθεση στο σπίτι του Φουρθιώτη, έγινε ως εξής: Η Αστυνομία προσπάθησε να κάνει έλεγχο σε δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και αυτοί άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών.

Το πρώτο πρόσωπο (εκ των ποινικών) εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια στις 2:30 τα ξημερώματα. Πρόκειται για γνωστό στην Ασφάλεια, του οποίου το επίθετο ξεκινά από Σ. Το δεύτερο άτομο εντοπίστηκε στις 8:30 το πρωί και προσήχθη στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αθηνών. Πρόκειται για γνωστό άνθρωπο της νύχτας με αρχικό επιθέτου Π. Το ένα από τα πρόσωπα που κρατούνται φαίνεται ότι ανήκει στην παλιά ομάδα του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού.

Οι δυο τους εξετάζονται για τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη το βράδυ της 16ης Απριλίου. Επίσης, για τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίας στη Νέα Ερυθραία. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της Αστυνομίας έχει προκύψει ότι ο παρουσιαστής είχε επαφές με τους δύο δράστες. Επίσης, οι δύο ποινικοί εξετάζονται και για την πιθανή συμμετοχή τους σε σχεδιασμό δολοφονίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, όπως ο ίδιος έχει ισχυριστεί. Ως γνωστόν, πριν από λίγες ημέρες ο Κώστας Βαξεβάνης είχε γίνει δέκτης πληροφοριών από το «περιβάλλον Φουρθιώτη» ότι υπήρξε σχεδιασμός εικονικής επίθεσης στο σπίτι του αλλά και εκτέλεση συμβολαίου θανάτου για δύο δημοσιογράφους.

Ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» κατέθεσε στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το βράδυ της Δευτέρας 26 Απριλίου, όπου επιβεβαίωσε ενόρκως όσα είχε καταγγείλει δημοσίως. Δηλαδή ότι στις 6 Απριλίου (τρεις ημέρες πριν από τη δολοφονία Γ. Καραϊβάζ) κάποιο πρόσωπο τον είχε ενημερώσει, παρουσία του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη, ότι ο Φουρθιώτης αναζητούσε στο χώρο της νύχτας εκτελεστές για να πυροβολήσουν το σπίτι του προκειμένου να δικαιολογήσει την αφαίρεση της αστυνομικής φρουράς του και επίσης να «χτυπήσουν» δύο δημοσιογράφους, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο Κ. Βαξεβάνης.

Σημειώνεται ότι μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα, ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αυξήθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας για τον κ. Βαξεβάνη. Ο Μένιος Φουρθιώτης έχει αντιδράσει με μήνυση κατά του Κ. Βαξεβάνη και του αρχηγού της Αστυνομίας.

Έρευνα στο σπίτι του και στο κανάλι

Εκτός από το σπίτι του παρουσιαστή, στελέχη της Αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, πήγαν και στο «κανάλι Ε», όπου μπήκαν τελικά με τη βοήθεια κλειδαρά, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες. Τόσο από το σπίτι του παρουσιαστή όσο και από το γραφείο του στο κανάλι στα Μελίσσια έχουν κατασχεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα, για τη συλλογή στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες και αν οι υποθέσεις συνδέονται.

Το «παλάτι του Μένιου» φωτίζεται με κλεμμένο ρεύμα

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης από την ημέρα που αποκαλύφθηκε πως διέθετε 24ωρη αστυνομική φύλαξη και στη συνέχεια άρχισαν να αποκαλύπτονται και άλλες υποθέσεις γύρω από το πρόσωπό του. Όπως αυτή που αφορά στην υπερπολυτελή βίλα στην οδό Ρόδων στον Διόνυσο όπου μένει ο Μένιος Φουρθιώτης, η οποία ανήκει στην τράπεζα Alpha. Μάλιστα, ενώ ήταν να εκπλειστηριαστεί, κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά ούτε και οι σχετικές διαδικασίες έχουν ξεκινήσει. Η συγκεκριμένη βίλα ανήκε στο παρελθόν στον εκδότη Ανδρέα Κουρή.

Οι αποκαλύψεις όμως για τη βίλα του Διονύσου δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με τη στήλη «The Big Mouth» στο site «Power Game», το «παλάτι του Μένιου» φωτίζεται με κλεμμένο ρεύμα. Βέβαια η στήλη επισημαίνει ότι αυτό προφανώς γίνεται εν αγνοία του κ. Φουρθιώτη.

Συγκεκριμένα, η στήλη «The Big Mouth» στο site «Power Game» αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα έχουν πέσει για τα καλά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη. Και τι δεν έχει γραφτεί όλο αυτό το διάστημα. Σχεδόν τα πάντα. Από τους αστυνομικούς που του είχαν παραχωρηθεί για να τον φυλάνε, μέχρι τη βίλα που μένει και ανήκει στην Alpha Bank, όπως αποκαλύψαμε προ ημερών στο powergame.gr. Η ίδια πηγή που μας είχε δώσει τη σχετική πληροφορία (για τη βίλα), μας έδωσε μία ακόμη είδηση που σχετίζεται με το “παλάτι” του Μένιου.

-Προφανώς εν αγνοία του παρουσιαστή (γιατί κανείς δεν πιστεύει το αντίθετο) εσχάτως διαπιστώθηκε ρευματοκλοπή. Με απλά λόγια η βίλα φωτίζεται (και όχι μόνο) με κλεμμένο ρεύμα. Όπως ανέφερα και παραπάνω, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο κ. Φουρθιώτης αγνοούσε το συγκεκριμένο γεγονός και ότι από σήμερα που το έμαθε θα στραφεί νομικά εναντίον όσων προσπάθησαν να του στήσουν μία ακόμη παγίδα, προκειμένου να το εκθέσουν στα μάτια της κοινής γνώμης.

- Επίσης, ένας επιπλέον λόγος που δεν θέλω να πιστέψω ότι ήταν σε γνώση του η ρευματοκλοπή έχει να κάνει με τα μαχητικά ρεπορτάζ εναντίον της ΔΕΗ. Μέχρι και κάμερα είχε στείλει κάτω από το σπίτι της υπεύθυνης του γραφείου Τύπου της επιχείρησης, Σοφίας Δήμτσα. Οπότε, σε καμία περίπτωση δεν θα τολμούσε να κάνει ρευματοκλοπή, τη στιγμή που κατακεραύνωνε τη ΔΕΗ».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time