«Βιαστικά» χαρακτηρίζονται τα σενάρια, αλλά και οι εκτιμήσεις για την άμεση κατάργηση των sms σχετικά με τις μετακινήσεις. Πολλά σενάρια θέλουν τα sms να σταματούν την επόμενη Δευτέρα, μαζί με το άνοιγμα της εστίασης, ωστόσο κάποιοι ειδικοί εκτιμούν ότι η κατάργησή τους θα πρέπει να γίνει με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου.

Ωστόσο, η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων είναι αυτή που θα αποφασίσει και ακόμη καμία απόφαση σχετική δεν έχει «κλειδώσει».

Σε κάθε περίπτωση τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι μέχρι στιγμής είναι δύο.

 Μετά το Πάσχα δηλώνει ο Πέτσας η κατάργηση των sms

Για την κατάργηση των SMS προχώρησε σε αποκαλύψεις και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

  «Νομίζω ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης να φύγει κάποια στιγμή από τη ζωή μας το SMS, νομίζω θα το αντιμετωπίσουμε μετά το Πάσχα, το θέμα εξετάζεται, τόνισε ο κ. Πέτσας στο ΣΚΑΪ.

 «Μετά τις 10 Μαΐου που θα ανοίξουν δραστηριότητες όπως στα σχολεία μας, και μετά τις 14 Μαΐου που προβλέπεται το άνοιγμα του τουρισμού, μέσα σε αυτό τον χρονικό ορίζοντα θα ληφθούν οι αποφάσεις» σημείωσε.

 Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε σχετικά με τα SMS πως όλο το σύστημα είναι υπό αναμόρφωση και έως ότου οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις  και γι΄αυτό το ζήτημα θα γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις, ενδεχομένως και σήμερα.

 Μάλιστα σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι δεν θα υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις για τα καταστήματα εστίασης.

 Σκέρτσος: Mέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου η κατάργηση SMS

Παράλληλα, από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033».