Στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης οδηγήθηκε πριν από λίγο ο Μένιος Φουρθιώτης, καθώς η προσαγωγή του χθες Τρίτη μετατράπηκε σε σύλληψη, ενώ εις βάρους του συλληφθέντος παρουσιαστή έχει σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Φουρθιώτης μετήχθη από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων με χειροπέδες. Μαζί με τον παρουσιαστή στον εσαγγελέα οδηγήθηκαν και δύο ακόμα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες κρατούνταν στα γραφεία του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας ο παρουσιαστής και τα δύο άτομα. Ο Φουρθιώτης προσήχθη στο πλαίσιο ερευνών για την ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία και για το περιστατικό με πυροβολισμούς στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών προέκυψαν πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς αλλά και συναντήσεις τους, ακόμη και στο σπίτι του. Ο 35χρονος παρουσιαστής φέρεται να πλήρωσε 40.000 ευρώ τα δύο άτομα που έκαναν τις επιθέσεις στο σπίτι του

Τα δύο άτομα φέρονται να υποστηρίζουν ότι ήθελαν να εργαστούν ως ομάδα ασφάλειας του Μένιου Φουρθιώτη και γι’ αυτό είχαν πολλές επαφές και συναντήσεις μαζί του ενώ και στο παρελθόν φέρονται να απασχολούνταν στην ασφάλεια του παρουσιαστή.

Ο παρουσιαστής κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση από κοινού με τους άλλους δύο συλληφθέντες που θα οδηγηθούν μαζί του στην Εισαγγελία, για ηθική αυτουργία και συναυτουργία σε εκρήξεις και για ηθική αυτουργία με βάση το νόμο περί όπλων.
fourthiotis1
Εκτός των προαναφερθέντων, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει και δύο πλημμελήματα: αυτό της απάτης και της απόπειρας εκβίασης.
fourthiotis2

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια Αττικής έχει συλλέξει στοιχεία από δακτυλικά του αποτυπώματα από τους υπολογιστές και τα τηλέφωνά του που εντόπισε στην οικία του και τον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο εργάζεται.

fourthiotis3

Κατά τις ίδιες πηγές, έχουν ταυτοποιηθεί και οι κάλυκες που βρέθηκαν στην επίθεση με στόχο αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία με εκείνους έξω από το σπίτι του στην Εκάλη. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν το ίδιο όπλο.

fourthiotis4

Το βίντεο από την στιγμή που έφτασε στον εισαγγελέα ο Μένιος Φουρθιώτης:

Απέρριψε το ΣτΕ το αίτημα του Μ. Φουρθιώτη

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Μένιου Φουρθιώτη με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί και διατεθεί για την προστασία του.

Ο εκδότης είχε στραφεί κατά της από 31.3.2021 πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία έπαυσε η προσωπική φρούρησή του (4 αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσυκλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.