Σε πλήρη απομόνωση και καραντίνα βρίσκεται το  Μοναστήρι παλαιοημερολογιτών κοντά στον Γοργοπόταμο, καθώς όλες οι μοναχές έχουν νοσήσει με κορανοϊό.

Εδώ και μια εβδομάδα η Ηγουμένη της Μονής νοσηλεύεται με κοροναϊό στο νοσοκομείο της Λαμίας, με συμπτώματα υψηλού πυρετού. Σε τεστ που έγινε και στις υπόλοιπες μοναχές, διαπιστώθηκε ότι έχουν κολλήσει κι εκείνες, με αποτέλεσμα να μπει «λουκέτο» στη Μονή.

 Σημειώνεται ότι η μία από τις μοναχές είναι ηλικίας 103 ετών, ενώ άλλες τέσσερις φέρεται να έχουν σοβαρά συμπτώματα πέρα από τον υψηλό πυρετό και αναμένεται, αν χρειαστεί, να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Λαμίας.

 Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί εκτός από τον Δήμο, η Πολιτική Προστασία που όρισε και την 14ημερη καραντίνα, αλλά και η Περιφέρεια.

 Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε για το θέμα ο αντιδήμαρχος Λαμίας, Παναγιώτης Στασινός, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι «ελεγχόμενο. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έχει γίνει».

 Ο κ. Στασινός επισήμανε ότι μετά από 8 μέρες που είχε νοσήσει η Ηγουμένη, η οποία νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, όλες οι μοναχές εμφάνισαν πυρετό και ήπια αναπνευστικά προβλήματα.

 Το μοναστήρι επισκέπτονταν πολίτες, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα, καθώς «πολλές στενές επαφές δε δηλώνονται, με αποτέλεσμα να βλέπουμε κρούσματα συνεχώς».

 Αυτήν την στιγμή 4 μοναχές νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε καραντίνα στη Μονή.