Η χρήση των SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών θα βρεθεί μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Οι λοιμωξιολόγοι θα εξετάσουν επίσης διεξοδικά τα στοιχεία του επιδημιολογικού φορτίου σε ολόκληρη τη χώρα.

Ενόψει και του ανοίγματος της εστίασης από τις 3 Μαΐου, δεν αποκλείεται να καταργηθεί η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι αν και δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για κατάργηση του SMS, θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες εάν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

«Είμαστε προ των πυλών της κατάργησης (του SMS). Απλώς περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων της πολιτικής προστασίας και προφανώς της αρμόδιας επιτροπής για να ξέρουμε την ακριβή ημέρα. Άρα αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να το πούμε, αλλά φυσικά τελειώνει», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στον ΑΝΤ1.