Μπορεί κάποιοι οδηγοί και επιβάτες να δυσανασχετούν από τους αστυνομικούς ελέγχους, ωστόσο αυτοί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στις εξόδους των μεγάλων πόλεων.
Κανείς δεν περνάει χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα από τα μπλόκα που έχουν στηθεί τόσο στα διόδια, όσο και στους παραδρόμους των εθνικών οδών, ενώ ελέγχονται και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Αρκετοί οι επίδοξοι εκδρομείς

Έτσι, όποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις θα επιστρέφει πίσω στο σπίτι του. Πολλοί επικαλούνται απίστευτες δικαιολογίες για να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Προτάσεις γάμου, πλυμμηρισμένα εξοχικά, χωράφια που θέλουν πότισμα είναι μερικες από τις προφάσεις που χρησιμοποιούν. Αυτό που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν ωστόσο είναι οι σούβλες και τα κάρβουνα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους.

Το τελευταίο 24ωρο τα διόδια Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας πέρασαν 20.085 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις και έγιναν 147 επιστροφές οδηγών.

Έλεγχοι και στα λιμάνια

Αυστηροί είναι οι έλεγχοι στα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας, με τα στελέχη του Λιμενικού να ελέγχουν όσους ταξιδεύουν. Να σημειωθεί ότι το πρόστιμο για μετακίνηση χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι 300 ευρώ και 500 για όσους φέρουν πλαστά έγγραφα.

Δείτε το σχετικό βίντεο: