Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εθνικές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού «Λαίλαψ», «Αιγιαλός». «Αναπνευστήρ» και «Περισκόπιο», διαφόρων Διοικήσεων του Αρχηγείου Στόλου, που διεξήχθησαν στο Αιγαίο, Μυρτώο, Κρητικό πελάγη, καθώς και θάλασσα Κυθήρω, στο πλαίσιο των οποίων μονάδες και προσωπικό του Στόλου συμμετείχαν και στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2021», που οργανώθηκε από το ΓΕΕΘΑ και σχεδιάστηκε από το Αρχηγείο τακτικής Αεροπορίας.

Στις προαναφερθείσες τέσσερις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν «με μία», δηλαδή ταυτοχρόνως, το διάστημα 12-23 Απριλίου, μαζί με τον «Ηνίοχο» ως προελέχθη, συμμετείχαν μονάδες των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτηρήσεως, Αποβατικών Δυνάμεων, Υποβρυχίων Καταστροφών και της Αεροπορίας Ναυτικού.



Στη διάρκεια των ασκήσεων αυτών εκτελέσθηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών κατά στόχων επιφανείας και αέρος, σύνθετα γυμνάσια αεραμύνης, βολές τορπιλών γυμνασίων από υποβρύχια, αποβατικές ασκήσεις, αντικείμενα πολέμου μεταξύ υποβρυχίων καθώς και σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξασκήσεως σε αντιμετώπιση όλων των ειδών των απειλών.

«Οι εν λόγω ασκήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων» σημειώνεται από το ΓΕΝ.