Ανατριχίλα συνεχίζουν να προκαλούν οι καταγγελίες για τον οίκο ευγηρίας στα Χανιά, όπου μέσα σε 15 μήνες πέθαναν 73 ηλικιωμένοι που - σύμφωνα με μαρτυρίες- ζούσαν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Οι περιγραφές που θυμίζουν «κολαστήριο»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ακόμα μια γυναίκα αποκαλύπτοντας και νέες πτυχές της φρίκης. Όπως είπε είχε κι εκείνη έναν συγγενή στο γηροκομείο – κολαστήριο πήγε με τον σύζυγό της να τον επισκεφθούν γιατί είχαν καιρό να τον δουν και έγιναν μάρτυρες των άθλιων πρακτικών του εν λόγω οίκου ευγηρίας.

«Τους πετύχαμε την ώρα που έτρωγαν, αυτό που είδα με τρόμαξε ήταν ένας δίσκος σιδερένιος με χωρίσματα και είχε μια μεγάλη πιρουνιά μακαρόνια. Δίπλα είχε ένα κομμάτι αυγό και μια φέτα ψωμί. Λέω τι είναι αυτό; Και μου είπε “είδες; αυτό μας δίνουν να φάμε. Πεινάω”. Του λέω “τι λες;” και μου λέει “Σςςς είναι πίσω η διευθύντρια”. Αμέσως κατάλαβα κι άρχισα να λέω: “Τι όμορφα που είστε εδώ” τότε απομακρύνθηκε κι εκείνος μου είπε: “πες στους συγγενείς μου να έρθουν να με πάρουν από εδώ, θα πεθάνω”.»

«Μου είπε “σςς γιατί μετά εγώ θα την πληρώσω”. Τον ρώτησα ”φοβάσαι”, ήταν ένας άνθρωπος ατρόμητος δεν φοβήθηκε ποτέ του, και τώρα έβλεπα ένα γεροντάκι να τρέμει. Του είπα να ησυχάσει, θα πω στους συγγενείς σου να έρθουν να σε πάρουν, μου είπε ξανά “θα πεθάνω”.».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: