«Ακανθώδες» ζήτημα παραμένει το άνοιγμα των φροντιστηρίων, ιδίως για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου οι οποίοι φέτος θα δώσουν Πανελλήνιες στις 15 Ιουνίου. Η πιθανή ημερομηνία επαναλειτουργίας προσδιορίζεται για τις 9 Μαΐου παράλληλα με το Γυμνάσιο και το Δημοτικό, ωστόσο – όπως επισημαίνουν - οι συνθήκες είναι ιδιαιτέρως πιεστικές καθώς οι μαθητές ιδίως στο Λεκανοπέδιο Αττικής και στις «πολύ κόκκινες περιοχές» έχουν παρακολουθήσει ελάχιστα μαθήματα δια ζώσης τόσο στα σχολεία όσο και στα φροντιστήρια.

«Είμαστε κλειστοί από τις 6 Νοεμβρίου. Όλοι έστω και περιορισμένα, έστω και για μικρά διαστήματα, έχουν ανοίξει εκτός από μας» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας αναφέροντας ότι τα παιδιά μπορούν πλέον να πηγαίνουν σχολείο αλλά όχι σε ιδιωτικά μαθήματα.

Κατά τα ειωθότα, οι μαθητές της τρίτης τάξης του λυκείου μετά το Πάσχα επικεντρώνονται στηn φροντιστηριακή εκπαίδευση η οποία έως τώρα γίνεται εξ΄ αποστάσεως. «Θέλουμε τους μαθητές μας κοντά», δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Αττικής, Σπύρος Δαμιανός και συνεχίζει: «Η δουλειά μας γίνεται με τους μαθητές στην τάξη. Ανυπομονούμε να ανοίξουμε. Βέβαια σεβόμαστε την επιτροπή και τους ειδικούς που ξέρουν καλύτερα από εμάς όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης, γιατί όντως η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό. Ευελπιστούμε ότι στις 10 Μαΐου που ανοίγουν και τα σχολεία, ότι περνούμε εκεί θα ξεκινήσουμε».