Προσφορά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ήταν οι 18 νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» οι οποίες εγκαινιάστηκαν σήμερα παρουσία της προέδρου της Επιτροπής Γιάννας Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι 18 κινητές κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Επιτροπή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι «πλήρως λειτουργικές σε εξοπλισμό και αναλώσιμα», ενώ «κατασκευάστηκαν και παραδίδονται σε δύο μόλις μήνες από την ανακοίνωσή της δωρεάς», όπως τόνισε η κ. Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη.
Καταγραφη_6

Φτάνοντας στον Νοσοκομείο, η Πρόεδρος της Επιτροπής χαιρέτισε το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ συνομιλώντας μαζί τους αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ίδια έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, ενώ θα κάνει τη δεύτερη δόση πολύ σύντομα. 

Ενώ περίμενε την έλευση του Πρωθυπουργού, η Πρόεδρος είχε μια σύντομη συνομιλία με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ. Λίγο πριν να μπουν στους οικίσκους μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Πρόεδρος του είπε: «Κύριε Πρωθυπουργέ με το δεξί, με το δεξί να μπείτε».
Καταγραφη_7
Η Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός συνομίλησαν για αρκετή ώρα με την ομάδα του Νοσοκομείου που διεξάγει έρευνα για τη δημιουργία φαρμάκου κατά του κορωνοϊού, την οποία ενίσχυσε οικονομικά η Επιτροπή. «Ευχόμαστε ότι σύντομα θα αποκτήσουμε ένα ακόμη "όπλο", μαζί με τα εμβόλια, στη μάχη κατά της νόσου», είπε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Μετά τους οικίσκους, στάθηκαν μπροστά σε ένα παρτέρι με λουλούδια που δημιουργήθηκε στο χώρο, όπου τα λουλούδια σχηματίζουν τις λέξεις «Ελλάδα 2021».
Καταγραφη_8