Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση των οχημάτων μέχρι σήμερα στις 11:30 το πρωί στα διόδια της Αθηνών-Κορίνθου και της Αθηνών-Λαμίας, με τις αστυνομικές Αρχές να προχωρούν σε εντατικούς ελέγχους προκειμένου να αποτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό ενόψει του Πάσχα, λόγω της πανδημίας.

Μπορεί οι μετακινήσεις να απαγορεύονται αλλά σε αυτό φαίνεται πως δεν υπακούν κάποιοι υποψήφιοι… κορονο-εκδρομείς, οι οποίοι μια εβδομάδα πριν το Πάσχα επιχειρούν να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ

 Συγκεκριμένα:

Αθηνών-Κορίνθου: Έξοδος 5.400 οχημάτων / Είσοδος 4820 οχημάτων

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις μετακίνησης, αλλά και 30 επιστροφές οχημάτων.

 Αθηνών-Λαμίας: Έξοδος 8.280 οχημάτων / Είσοδος 6.250 οχημάτων

Σ' αυτήν την περίπτωση οι άνδρες τρεις τροχαίας προχώρησαν στην βεβαίωση 3 παραβάσεων μετακίνησης και σε 12 επιστροφές οχημάτων.

 Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί είναι σε εφαρμογή ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ για να αποτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις που περιλαμβάνει 10.000 αστυνομικούς στους δρόμους, μπλόκα, drones, πρόστιμα αλλά και ποινικές κυρώσεις σε όσους δείχνουν ψεύτικα δικαιολογητικά. Μάλιστα, οι έλεγχοι αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες αφού δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με πιο αυστηρά μέτρα.

 Μπλόκο στα διόδια

Το πρωί της Παρασκευής, παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση και ουρές χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας, με τους οδηγούς να κατευθύνονται κυρίως προς την Κορινθία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στην πλειονότητα των περιπτώσεων επρόκειτο για άτομα που πήγαιναν στην εργασία τους, αλλά δεν έλειψαν και οι οδηγοί που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην αφετηρία τους, καθώς χρησιμοποίησαν ιδιαίτερα ευφάνταστες δικαιολογίες για να μπορέσουν να φύγουν.

 Χαρακτηριστική μία περίπτωση οδηγού ο οποίος ισχυρίστηκε πως πάει για συγκομιδή ελιών, με τον ένστολο να του δηλώνει πως αυτή η περίοδος έχει τελειώσει και να του ζητά να κάνει αναστροφή και να φύγει.

 Άλλος οδηγός παρουσίασε έγγραφο για παροχή βοήθειας και στο πορτπαγκάζ του είχε σούβλα και διάφορα άλλα πεσκέσια για το Πάσχα.

 Από το πρωί, σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση, έχουν βεβαιωθεί 10 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

 

Αυστηροί αστυνομικοί έλεγχοι

Οι έλεγχοι της αστυνομίας μάλιστα εντείνονται από σήμερα, κυρίως στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας.

 Η Αστυνομία θα έχει ισχυρή παρουσία, εκτός των άλλων, όχι μόνο στα διόδια, αλλά και στους παραδρόμους εθνικών οδών, προκειμένου να αποτρέψει την μετακίνηση όσων θα προσπαθήσουν να κάνουν «Πάσχα στο χωριό». Όποιοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για διαπεριφεριακή μετακίνηση θα κάνουν αναστροφή στα διόδια και θα γυρίζουν πίσω.

 

«Οι έλεγχοι είναι αυστηροί όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε όλη την επικράτεια. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στα μέτρα για το Πάσχα. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολίτες να παρουσιάζουν έγγραφα για αγροτικές εργασίες ή για ιατρικές επισκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια και στο αυτοκίνητο να είναι όλη η οικογένεια με τις αποσκευές της» αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

 

«Ελέγχονται με μεγάλη προσοχή τα σχετικά έγγραφα που επιδεικνύουν πολίτες στους αστυνομικούς προκειμένου να μεταβούν σε άλλη περιφέρεια» σημειώνουν ακόμη οι ίδιες πηγές και εξηγούν: «Σε περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να ξεγελάσουν την Αστυνομία, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια, εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα, υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξουν και ποινικές κυρώσεις».