Αυστηροποιήθηκαν εν όψει Πάσχα και αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο «σκληροί» έλεγχοι από την Αστυνομία στα διόδια για να απαγορευτεί η μετακίνηση εκτός Νομού, εν όψει Πάσχα και να αποτραπούν οι εξορμήσεις των πολιτών από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία.

Ήδη από χθες γίνεται έλεγχος σε κάθε όχημα που πάει να φύγει από την Αθήνα και μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση επιτρέπεται η διέλευση του οχήματος. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που οι αστυνομικοί γύρισαν πίσω αυτοκίνητα.

Το σίγουρο είναι πως το επόμενο δεκαήμερο οι έλεγχοι από την αστυνομία αναμένεται να είναι πολύ αυστηροί, με τα μέτρα που θα λάβει να θυμίζουν σε σημαντικό βαθμό το περσινό Πάσχα.

Τα αναλυτικά σχέδια είναι ακόμη σε προπαρασκευαστικό στάδιο, ωστόσο οι έλεγχοι αναμένεται να είναι ακόμη πιο αυστηροί ώστε να μην επιτραπεί στους απείθαρχους να βγουν εκτός Νομού.

Τσουχτερά πρόστιμα διά στόματος Μητσοτάκη
«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά (…) Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας» δήλωσε σήμερα στον Alpha ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Νομίζω ότι μπορούμε να περάσουμε ένα Πάσχα ακόμα χωρίς να φύγουμε. Και εν πάση περιπτώσει από τις 15 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις εντός της χώρας, αν κάποιος θέλει ντε και καλά να κάνει ένα Σαββατοκύριακο -που πολλοί το θέλουν, όλοι νομίζω το θέλουμε- ας περιμένει δύο εβδομάδες ακόμα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν επίσης ότι οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που θα μοιραστούν στο εθνικό οδικό δίκτυο θα δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις βεβαιώσεις για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται πολλά κρούσματα αφού πολλοί χρησιμοποιούν διάφορες αφορμές, από συγκομιδή καρπών μέχρι επίσκεψη σε υποθηκοφυλακεία και ιατρικές επισκέψεις.

Αναμένονται ανακοινώσεις Χαρδαλιά
Σχετικές ανακοινώσεις και περαιτέρω διευκρινίσεις αναμένεται να κάνει κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα αναφερθεί εκτενώς στα μέτρα που θα ισχύουν μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.