Η ακροαματική διαδικασία για το έγκλημα κατά το οποίο έχασαν την ζωή τους ο γνωστός μαντιναδολόγος της Κρήτης Λευτέρης Καλομοίρης και ο νεαρός γείτονας του, Γιώργος Ξυλούρης συνεχίζεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Χανίων με την πρόταση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Τα δεδομένα πριν τις αποφάσεις

Αυλαία στη δίκη για τη διπλή δολοφονία που έγινε στα Ανώγεια πριν από έναν χρόνο, ενδέχεται να πέσει εντός της ημέρας στα Χανιά. Η ακροαματική διαδικασία για το έγκλημα κατά το οποίο έχασαν την ζωή τους ο γνωστός μαντιναδολόγος της Κρήτης Λευτέρης Καλομοίρης και ο νεαρός γείτονας του Γιώργος Ξυλούρης συνεχίζεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Χανίων με την πρόταση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Στο ειδώλιο του κατηγορούμενου ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης γιος του 63χρονου μαντιναδολόγου, ο οποίος από την πρώτη κιόλας στιγμή της σύλληψης του στις 2 Μαϊού 2020 είχε παραδεχτεί όχι μόνο την συμμετοχή του στην δολοφονία, αλλά και πως είναι αυτός που αφαίρεσε την ζωή του 32χρονου Ξυλούρη, ο οποίος προηγουμένως είχε σκοτώσει τον πατέρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη πραγματοποιείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και γι΄αυτό το λόγο εντός της δικαστικής αίθουσας έχει επιτραπεί να βρίσκονται μόνο τρεις συγγενείς από κάθε πλευρά, μόνο γυναίκες.

Ο Εισαγγελέας τόνισε πως δεν δικαιολογείται το ελαφρυντικό περί «εν βρασμώ ψυχής» για τον κατηγορούμενο καθώς είχε πάρει το όπλο πριν από τη συμπλοκή του πατέρα του με τον 32χρονο.

Δείτε το ρεπορτάζ: