Εντολή για νέα προκαταρκτική έρευνα που θα ερευνήσει την καταγγελία ενός 24χρονου -σήμερα- άντρα ότι βιάστηκε στα 17 του από τον Δημήτρη Λιγνάδη έδωσε χθες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η κατάθεση του 24χρονου, τον Μάρτιο, όταν προσήλθε ως μάρτυρας για άλλη υπόθεση, ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας και τελικά αποκάλυψε ότι και ο ίδιος είχε πέσει θύμα βιασμού από τον προσωρινά κρατούμενο ηθοποιό-σκηνοθέτη.

Η ανακρίτρια διαβίβασε τη μαρτυρική αυτή κατάθεση στις εισαγγελικές Αρχές προκειμένου να την ερευνήσουν. Την έρευνα θα κάνει ο εισαγγελέας Κων. Σπυρόπουλος, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κληθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης με την ιδιότητα του υπόπτου να δώσει εξηγήσεις για την τέταρτη αυτή υπόθεση σε βάρος του, ενδεχομένως μέσα από τις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατείται, όπως είχε γίνει και μετά την τρίτη μήνυση που είχε κατατεθεί εναντίον του.

Ο 24χρονος φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου πριν από επτά χρόνια στο σπίτι του ηθοποιού, όταν ο ίδιος ήταν σε ηλικία 17 ετών και φιλοξενήθηκε από εκείνον. Σύμφωνα με την καταγγελία του, ο Δημήτρης Λιγνάδης τον βίασε δύο φορές μέσα σε διάστημα επτά μηνών που έμενε στο διαμέρισμά του.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time