Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης, μίλησε στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Τι προβλέπεται το προσεχές διάστημα για τους εμβολιασμούς

«Και εγώ άκουσα με πολύ ανακούφιση την ανακοίνωση για εμβολιασμό των 30αρηδων και των 40αρηδων. Προφανώς υπάρχει διαθεσιμότητα για αυτό άνοιξε το 30-39. Προαιρετικά όποιος θέλει μπορεί να εμβολιαστεί. Αν υποθέσουμε ότι όλοι θα δηλώσουμε φαντάζομαι θα μπει κάποιος αλγόριθμος ώστε να εμβολιαστούν με κάποια σειρά. Νομίζω ότι θα έχουμε επάρκεια. Μακάρι να δηλώσουν όλοι» ανέφερε ο κ. Σκουτέλης. Ο γιατρός τόνισε ότι: «Πολύ σύντομα θα ληφθούν οι αποφάσεις και για το εμβόλιο της Johnson».

Όσον αφορά το διάστημα που θα μας καλύπτει το εμβόλιο ο κ. Σκουτέλης εξήγησε: «Δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα θα μας καλύπτει το εμβόλιο. Ένας χρόνος είναι μέσα στα λογικά πλαίσια αλλά αυτό δεν μπορεί να το ξέρει ακόμα κανένας. Ένας παράγοντας που παίζει ρόλο σε αυτό είναι αν το εμβόλιο καλύπτει ένα ή δύο χρόνια και ένας δεύτερος αν θα υπάρξουν νέα, πιο ανθεκτικά στελέχη του ιού».

Δείτε το σχετικό βίντεο:




v