Μάχη για τη ζωή της δίνει η ηθοποιός Νόρα Κατσέλη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έπειτα από εγκεφαλική αιμορραγία. Η 74χρονη ηθοποιός βρίσκεται υπό στενή νευρολογική παρακολούθηση ύστερα από νευροχειρουργική επέμβαση, καθώς παρουσίασε αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Την περασμένη Τρίτη η Νόρα Κατσέλη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251, το οποίο συμμετέχει στο σύστημα εφημεριών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και δέχεται περιστατικά πολιτών με προβλήματα υγείας, αλλά όχι κρούσματα κορωνοϊού.

Οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και η ηθοποιός διακομίστηκε στην Ευρωκλινική Αθηνών. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν της Ευρωκλινικής, η ηθοποιός μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης και υποβλήθηκε «σε άμεση νευροχειρουργική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας».

«Σας ενημερώνουμε ότι εχθές 20/04/2021 και ώρα 20:07 διακομίσθηκε στη ΜΕΘ Ευρωκλινικής Αθηνών η κυρία Νόρα Κατσέλη με αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Λαμβάνοντας υπόψη την κλινική κατάσταση της ασθενούς και την έκταση του αιματώματος, αποφασίσθηκε η άμεση νευροχειρουργική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας. Η χειρουργική παρέμβαση εξελίχθηκε χωρίς επιπλοκές. Η ασθενής παραμένει νοσηλευόμενη σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ, υπό στενή νευρολογική παρακολούθηση» σημειώνεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.

Την είδηση επιβεβαίωσε και η αδελφή της ηθοποιού και πρώην υπουργός, Λούκα Κατσέλη. «Δημοσιεύθηκε πριν λίγο στο ‘’Πρώτο Θέμα’’ εκ παραδρομής είδηση ότι νοσηλεύομαι στην Ευρωκλινική μετά από εγκεφαλικό. Η είδηση αφορά στην αδελφή μου Νόρα που πράγματι χθες υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία . Η κατάστασή της έχει ευτυχώς σταθεροποιηθεί μετά από χειρουργική αντιμετώπιση και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά» έγραψε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρώην υπουργός.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time