Το παράθυρο για Πάσχα στο χωριό έκλεισε οριστικά σήμερα και με την βούλα των επιστημόνων με τον Πρωθυπουργό να τονίζει ότι το Πάσχα δεν πρέπει να υπονομευσει ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Πάσχα θα κάνουμε στο μπαλκόνι μας ή στην καλύτερη περίπτωση στο εξοχικό μάς εντός νομού και με όριο στα άτομα που θα καθίσουν στο πασχαλινό τραπέζι. Μια ανάσα θα πάρουμε ωστόσο από την παράταση στο ωράριο κυκλοφορίας το βράδυ τόσο για την Μεγάλη Εβδομάδα όσο και για το βράδυ της Ανάστασης, ωστόσο για την Κυριακή του Πάσχα θα πρέπει να έχουμε επιστρέψει στα σπίτια μας, στις 9 το βράδυ.

«Μικρή ανάσα»

Όπως και στην περίοδο της πρώτης σκληρής καραντίνας του «Μένουμε Σπίτι» οι ειδικοί αποφάσισαν: Πασχαλινό τραπέζι με λίγους και εκλεκτούς. Το πασχαλιάτικο τραπέζι θα γίνει με ελάχιστους συγγενείς και φίλους. επιτροπή των ειδικών έβαλε όριο τα 9 άτομα η δυο οικογένειες για εσωτερικούς χώρους ενώ όσοι γιορτάσουν στις αυλές τους θα μπορούν να κάθονται στο τραπέζι 12 άτομα.

Το Πάσχα στο χωριό απορρίφθηκε από κυβέρνηση και ειδικούς. Έτσι και φέτος οι πολίτες θα περάσουν την πασχαλινή περίοδο στα σπίτια τους. Αυτο που αλλάζει είναι οι μετακινήσεις καθώς το ωράριο κυκλοφορίας επεκτείνεται για ολη την μεγάλη εβδομάδα από τις 5 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Το ίδιο ωράριο θα ισχύσει και για το βράδυ της ανάστασης αλλά και για την Κυριακή του Πάσχα. Απο την Δευτερά του Πάσχα το ωράριο κυκλοφορίας διαμορφώνεται από τις 5 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου αναμένεται να αρθούν και οι περιορισμοί για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Οι επιστήμονες θα παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πανδημίας για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: