Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 30 με 39 με το εμβόλιο της AstraZeneca όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας,Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό.

Κικίλιας: Η επιτροπή εισηγήθηκε για τους Ναούς να ισχύσει ένα άτομο ανά 25 τμ

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας από τη επόμενη μέρα, θα μπορούν όσοι επιθυμούν να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να εμβολιαστούν με AstraZeneca.

Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 30 με 39 με το εμβόλιο της AstraZeneca όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό. Με τροπολογία, μάλιστα, που θα καταθέσει εντός των ημερών στη Βουλή επεκτείνεται το πρόγραμμα εμβολιασμού και πλέον θα μπορούν ιδιωτικές κλινικές, πολυιατρεία αλλά και ιδιωτικά θεραπευτήρια, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα μπορούν να πραγμαοτποιούν εμβολιασμούς.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να συγκεντρωθούν στο πασχαλινό τραπέζι, λέγοντας πως οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν έως 12 άτομα. Δήλωσε επίσης ότι τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 30. και από την επομένη κιόλας, θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν όσοι το επιθυμούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας τόνισε: Θα ήθελα να πω ότι στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, ο ,αριθμός των εισαγωγ΄βων δείχνει να σταθεροποιείται, σε υψηλά νούμερα, με μία μικρή τάση υποχώρησης, με μέσο όρο εισαγωγών 504 την ημέρα.

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν 1542 μεθ, εκ των οποίων οι 981 κλίνες ΜΕΘ είναι Covid. Αν παραστεί ανάγκη, το υπουργείο Υγείας θα επεξεργαστεί νέα λίστα με ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Θα ήθελα να αναφερθώ στις εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων. Η επιτροπή εισηγήθηκε για τους Ναούς να ισχύσει ένα άτομο ανά 25 τμ. Στους εξωτερικούς χώρους με απόσταση 10 μέτρων ανά άτομο, διπλή μάσκα εντός και εκτός. Η περιφορά του Επιταφίου να γίνει εντός του προαύλιο χώρου των ναών.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας, η Επιτροπή πρότεινε να ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και στις 9 το βράδυ την Κυριακή του Πάσχα.

Θεμιστοκλέους: Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων

Με τροπολογία, μάλιστα, που θα καταθέσει εντός των ημερών στη Βουλή επεκτείνεται το πρόγραμμα εμβολιασμού και πλέον θα μπορούν ιδιωτικές κλινικές, πολυιατρεία αλλά και ιδιωτικά θεραπευτήρια, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα μπορούν να πραγματοποιούν εμβολιασμούς.

Ο υπουργός επεσήμανε πως το αμέσως προσεχές διάστημα οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους από τις αρχές Μαΐου επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων έως τις 10 το βράδυ ενώ ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων, εμβολιασμοί θα διενεργούνται και τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα, πάντα με τον κ. Θεμιστοκλέους τον επόμενο μήνα θα ανοίξουν οι πλατφόρμες για τις ηλικιακές ομάδες 40 με 44 και 45 με 49 ετών.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση: