«Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφεριακές μετακινήσεις για το Πάσχα» τόνισε το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Αν και αναγνώρισε την ανάγκη των πολιτών να φύγουν από τις πόλεις ύστερα από τόσους μήνες εγκλεισμού, σημείωσε πως η μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές με άλλο φορτίο ίσως να τις επιβαρύνει. «Άλλο η Αθήνα και οι δυνατότητες που υπάρχουν στο ΕΣΥ», σημείωσε με νόημα.

Προανήγγειλε ελέγχους στα διόδια ακριβώς για να μην υπάρξει μετακίνηση από νομό σε νομό.

Εν συνεχεία, η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε επί της ουσίας ότι η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00, αφού η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα αρθεί αλλά θα υπάρξει μια ρύθμιση στο ωράριο λέγοντας πως «παράνομα στις εκκλησίες δεν θα είμαστε».

Όσον αφορά στο πασχαλινό τραπέζι, είπε ότι σε αυτό θα πρέπει να είναι μόνο δυο οικογένειες.

Τέλος, η κ. Πελώνη μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για διάγγελμα του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί.

«Η επιτροπή αξιολογηθεί όλα τα στοιχεία και η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της ημέρας συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών ενώ δεν αποκλείεται το απόγευμα να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα.