Με τη «σφραγίδα» του Συμβουλίου της Επικρατείας αυξάνονται οι οργανικές θέσεις των εισαγγελέων στην Αθήνα.

Ειδικότερα, το Ε΄ Τμήμα (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Ευστρατίου) αφού επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με την υπ΄ αριθμ. 57/2021 γνωμοδότησή του το έκρινε νόμιμο και ήδη η γνωμοδότηση έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Προηγήθηκε ο νόμος 4786/2021 με τον οποίο αυξήθηκαν οι οργανικές θέσεις των εισαγγελέων και ακολούθησε η υπ΄ αριθμ. 7/2021 γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για την κατανομή των νέων οργανικών θέσεων.
Στην συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας διαβίβασε στο ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την κατανομή των οργανικών θέσεων των εισαγγελέων στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αυξάνεται ο αριθμός των οργανικών θέσεων των αντεισαγγελέων Εφετών κατά 3 και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στους 56.

Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι οργανικές θέσεις των εισαγγελέων Πρωτοδικών αυξάνονται κατά 4 και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στους 59.