«Είναι μια δύσκολη εξίσωση που καλείται για άλλη μια φορά να λύσει η Ελληνική Αστυνομία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, αναφορικά με τα κορονοπάρτι.

«Οι εντολές είναι να υπάρξει ήπια διαχείριση του φαινομένου αυτού για να μην έχουμε έκτροπα και καταστάσεις που θα ξεφύγουν και να δημιουργήσουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε να πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει ένα ζήτημα εκεί γιατί μαζεύονται οι νέοι και δεν είναι μόνο ότι μαζεύονται δεν φορούν και μάσκες δηλαδή έχουν μια συμπεριφορά αντιδραστική που είναι επικίνδυνη γιατί αυτό δείχνει και ποιες θα είναι οι προθέσεις τους στην περίπτωση που επέμβει η Αστυνομία και για αυτό η Αστυνομία είναι προσεκτική στη διαχείριση αυτού του φαινομένου», υπογράμμισε ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καλλιακμάνης ανέφερε: «Είδατε στην πλατεία Βαρνάβα καταφέραμε με την εμφάνιση μεγάλης αστυνομικής δύναμης, ήπιας μορφής όμως και από μονάδες της Αστυνομίας που αντιμετωπίζουν ήπια τέτοιες καταστάσεις και καταφέραμε και αποτρέψαμε. Αλλά και όλες τις πλατείες να κλείσουμε θα πάνε σε άλλα σημεία, έχουμε μια μεγάλη παραλιακή ζώνη, έχουμε πάρκα... θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι άνθρωποι ότι κινδυνεύουν, κινδυνεύουν οι γονείς τους, οι παππούδες τους, οι γιαγιάδες τους δεν είναι δυνατόν να συνωστίζονται με αυτό τον τρόπο χωρίς μάσκες κλπ. Δηλαδή τι να πρωτοκάνει η Αστυνομία;».

«Διαχειρίζεται την πανδημία εδώ και ενάμιση χρόνο με τον καλύτερο τρόπο. Ακούω που λένε ότι ‘’οι αστυνομικοί πλέον παρατηρούν διακριτικά’’, δεν παρατηρούν, συνεχίζονται οι έλεγχοι, συνεχίζονται τα πρόστιμα ο κόσμος έχει κουραστεί, η νεολαία δύσκολα μαζεύεται όλοι έχουμε κουραστεί και οι αστυνομικοί έχουν κουραστεί πάνω από όλους», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Αυτόν που δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης θα τον κάνει η Αστυνομία να το καταλάβει; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα και πως θα το αποτρέψεις; 1.000-2.000 άτομα δηλαδή θα μπει η Αστυνομία σε μάχη σώμα με σώμα να έχουμε πάλι φαινόμενα όπως στη Νέα Σμύρνη, αυτό θα είναι ακόμα χειρότερο για τη διασπορά του ιού», σημείωσε.

Για το Πάσχα, ο κ. Καλλιακμάνης ανέφερε: «Αν αφήσουν τον κόσμο ελεύθερο να πάει στην επαρχία θα πάει πολύς κόσμος, η αστυνομία αν το επιτρέψουν θα πρέπει να κάνει ελέγχους τι ελέγχους αν έχουν self test; Νομίζω ότι ειναι δύσκολο να οργανωθεί αυτό, δεν ξέρω τι θα γίνει αυτό είναι πολιτικές αποφάσεις».

«Μετά από συνεδρίαση των λοιμοξιολόγων θα αποφασίσουν τι θα γίνει, η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να είναι στους δρόμους όπως είναι πάντα αλλά το ζήτημα είναι τι θα γίνει με τη διάδοση του ιού», κατέληξε.