Δικογραφία και για νέα δίωξη εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη βρίσκεται στα χέρια της 19ης τακτικής ανακρίτριας, με την υπόθεση να αφορά βιασμό ενήλικου άνδρα το 2018.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά τον Δ.Μ., ο οποίος διαμέσου του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Γιάννη Βλάχου, κατέθεσε μήνυση (την 1η Μαρτίου 2021) κατηγορώντας τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη για βιασμό μέσα στο διαμέρισμά του, τον Νοέμβριο του 2018.

Στη μήνυση ο εν λόγω άνδρας ισχυρίζεται ότι ο Λιγνάδης τον «ψάρεψε» στην πλατεία του Αγίου Παύλου, στο Μεταξουργείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, επισκέφθηκε το σπίτι του ηθοποιού δύο φορές. Κατά τη δεύτερη επίσκεψή του, ο κατηγορούμενος φέρεται πρώτα να του έδειξε πορνογραφικό υλικό στον υπολογιστή του με πρωταγωνιστές ανηλίκους και έναν μεσήλικα, το πρόσωπο του οποίου δεν φαινόταν, ενώ στη συνέχεια -όπως ισχυρίζεται ο άνδρας- τον νάρκωσε και τον βίασε.

Μάλιστα ο Δ.Μ. ισχυρίζεται ότι όταν συνειδητοποίησε τι ακριβώς έχει συμβεί, ο Λιγνάδης τον απείλησε ότι θα καλέσει την Αστυνομία και θα πει ότι αποπειράθηκε να τον ληστέψει.

Από την πλευρά του, στις έγγραφες εξηγήσεις τις οποίες παρείχε ο ηθοποιός, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, αρνήθηκε την καταγγελία, και έκανε λόγο για ψευδο-μηνυτή. Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Λιγνάδης, δεν γνωρίζει τον Δ.Μ. και ενδεχομένως ο καταγγέλλων έχει άλλου είδους ελατήρια.

Ωστόσο οι εισαγγελικές Αρχές δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του ηθοποιού και άσκησαν νέα δίωξη.