Βούλιαξαν για τρίτο συνεχόμενο βράδυ οι κεντρικές πλατείες και οι πεζόδρομοι της Αττικής με την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, τον πεζόδρομο της Βεάκη στο Περιστέρι αλλά ακόμη και την πλατεία Κολωνακίου να γεμίζουν από εκατοντάδες νεαρούς.

Για ακόμη ένα βράδυ οι πλατείες βούλιαξαν από κόσμο. Για ακόμη ένα βράδυ εκατοντάδες νεαροί αψήφησαν τα μέτρα και γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Άλλοι υπό τους ήχους dj, άλλοι συρτάκι και άλλοι στις οροφές των αυτοκινήτων.

Όλη η χώρα ένα τεράστιο κορoνοπάρτι:

• Κυψέλη – πλατεία Αγίου Γεωργίου
• Περιστέρι – πλατεία Βεάκη
• Θεσσαλονίκη
• Πάτρα
• Βόλο
• Ροδο

Έφραξαν μάλιστα με κάδους τα στενά για να μην περάσει η αστυνομία, με αποτέλεσμα να κόψουν την είσοδο και σε ένα ασθενοφόρο.

Κυψέλη: Κουβάδες με νερό απ’ τα μπαλκόνια

Το βράδυ της Κυριακής στη Κυψέλη δεν έπεφτε καρφίτσα, ενώ νεαροί έβαλαν στη διαπασών τα ηχεία των αυτοκινήτων. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται καθώς βρίσκουν μέχρι και ακαθαρσίες στις εισόδους των πολυκατοικιών, ενώ κάποιοι εξοργισμένοι πέταξαν ακόμη και νερό από τα μπαλκόνια.

Και βέβαια άλλοι διασκεδάζουν άλλοι καθαρίζουν. Τα συνεργεία έπιασαν δουλειά πρωί πρωί προκειμένου να απομακρύνουν μπουκάλια, κουτάκια μπύρα πλαστικά ποτήρια, γόπες και σακουλες.

Περιστέρι: Χορός στις οροφές των αυτοκινήτων

Την τιμητική του είχε και χθες το Περιστέρι. Τα ηχεία στο τέρμα, χορός στις οροφές των αυτοκινήτων και εκατοντάδες νεαροί, ο ένας πάνω στον άλλο. Τα κρούσματα δεν πέφτουν, όμως το πάρτι συνεχίζεται. Ούτε λόγος για μάσκες και αποστάσεις, ενώ για ακόμη μία νύχτα παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Η Αστυνομία απούσα…

Πάρτι και στην Πάτρα, στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, ενώ ίδια η εικόνα σε Βόλο και Ρόδο. Το ερώτημα τώρα είναι αν εικόνες αυτές και ο συνωστισμός εκατοντάδων ανθρώπων μετατραπούν σε ένα τσουνάμι κρουσμάτων που δυστυχώς τα αποτελέσματα θα φανούν σε 15 ημέρες , δηλαδή στις γιορτές του Πάσχα.

Oι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για οργανωμένη κίνηση μέσω των social media κι ερευνούν ψηφιακά ίχνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να εντοπιστούν οι διοργανωτές.

Δικογραφίες κατά αγνώστων

Με το σχηματισμό δικογραφίας ξεκινά η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για τα κορωνοπάρτι που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη. Μάλιστα, προς το παρόν το μόνο όνομα που αναφέρεται σε αυτήν είναι του dj που έπαιζε μουσική, με την ΕΛ.ΑΣ. να αναζητά τους διοργανωτές.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία αναμένεται να διευρύνει το προληπτικό σχέδιο που εφαρμόστηκε στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και σε άλλες πλατείες, όπως στην Κυψέλη και το Περιστέρι.

Δείτε το σχετικό βίντεο: