Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τις οριστικές αποφάσεις κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων σχετικά με τις μετακινήσεις, αλλά και τα μέτρα που θα ισχύουν κατά την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Οι αποφάσεις ωστόσο ειδικών και κυβέρνησης έρχονται αντιμέτωπες με τα δεκάδες κορονοπάρτι που διοργανώνουν ομάδες νέων, αν και πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται τα πάρτι αυτά να οργανώνονται και να καθοδηγούνται όχι μόνο από αρνητές ή από ομάδες νεαρών.

Ωστόσο, σήμερα ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες θα έχουν το πρωί την καθιερωμένη σύσκεψη με τους ειδικούς, την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΔΥ, στην οποία θα τεθεί η πορεία της πανδημίας, ενώ παράλληλα θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα μέτρα που θα ισχύσουν την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Την Τετάρτη ή το αργότερο την Παρασκευή οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να ανακοινώσουν την τελική εισήγηση τους για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα, με τις πιθανότητες για την απελευθέρωσή τους να απομακρύνονται.

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να έχουν στην διάθεση τους την εικόνα από τα αποτελέσματα των πρώτων των self - test που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ για πρώτη φορά σε συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων και τα οποία θα προστεθούν σε εκείνα των μαθητών του λυκείου και των εκπαιδευτικών.

 Παράλληλα επικρατεί έντονη ανησυχία για την διασπορά της νόσου από τα κορονοπάρτι που συνεχώς αυξάνονται, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να μην φαίνονται διατεθειμένοι να ανοίξουν την εστίαση για να αποσυμφωρηθεί η κατάσταση, καθώς εκτιμούν πως μια τέτοια κίνηση θα έφερνε αντίθετα αποτελέσματα.

 Το Μαξίμου είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα και αναμένει πλέον την πρόταση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι μέχρι στιγμή εμφανίζονται αρνητικοί στην απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό την οποία θεωρούν ως μία κίνηση υψηλού ρίσκου, λόγω του μεγάλου κινδύνου μεταφοράς κρουσμάτων, αλλά και της δυσκολίας αντιμετώπισης ασθενών στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

 Τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν με το σύστημα υγείας να εξακολουθεί να δέχεται μεγάλη πίεση, με τις ΜΕΘ να είναι σχεδόν γεμάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι οι βασικοί λόγοι που πιθανότατα θα οδηγηθούμε να περάσουμε το Πάσχα στις πόλεις.