Τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν σημειωθεί απίστευτα κορονοπάρτι με κοσμοσυρροή και dj σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους, δίχως παράλληλα να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Νέοι με ένα ποτό στο χέρι εκδηλώνουν την αντίδρασή τους αλλά κυρίως την εξάντλησή τους ύστερα από τον έναν χρόνο της πανδημίας και των αυστηρών μέτρων.

Βγήκαν από τα σπίτια τους και συγκεντρώθηκαν σε ανοιχτούς χώρους, χορεύοντας, πίνοντας και διασκεδάζοντας, μια και όπως υποστήριξαν πολλοί εξ αυτών, δεν έχουν άλλη επιλογή διότι η εστίαση είναι… κλειστή.

Την ίδια ώρα ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υποστήριξε πως: «Η πρότασή μου είναι να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους με σοβαρή επιτήρηση του τι γίνεται εκεί. Ούτε είναι επιχειρησιακώς δυνατόν η ΕΛΑΣ να φυλάξει όλες τις πλατείες σε όλα τα μέρη».

Ύστερα από όλα αυτά στους κόλπους της κυβέρνησης επικρατεί βαθύς προβληματισμός και πολλοί κάνουν λόγο πως πια έχει έρθει η ώρα να κάνουν πράξη τις προθέσεις περί στοιχειώδους επιστροφής στην κανονικότητα με την εστίαση… ανοιχτή!

Άλλωστε, υπουργοί είχαν αναφέρει ότι μετά τα καταστήματα σειρά θα έπαιρνε η εστίαση.
Κι ενώ όλα έδειχναν πως η εστίαση θα σήκωνε ρολά μετά το Πάσχα, οι συνθήκες και τα γεγονότα που επικρατήσαν στις πλατείες, πιέζουν για… πιο γρήγορες διαδικασίες!

Βέβαια, τα self test και ο εμβολιασμός θα παραμείνουν τα μεγάλα «όπλα» της κυβέρνησης, κατόπιν των υποδείξεων των λοιμωξιολόγων, κατά της πανδημίας.
Το σίγουρο είναι πως η εβδομάδα που έρχεται, θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη σε επίπεδο ανακοινώσεων.