Καθημερινή συνήθεια τείνουν να γίνουν τα υπαίθρια πάρτι που διοργανώνονται τις τελευταίες ημέρες στις μεγάλες πόλεις. Κεντρικές πλατείες, δρόμοι και άλλα πολυσύχναστα στέκια της νεολαίας αποτελούν «μαγνήτη» για διασκέδαση και ξεφάντωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες παρά τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ και το lockdown.

Πριν από μερικές ημέρες στο επίκεντρο βρισκόταν η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όμως πλέον η αστυνομική παρουσία από νωρίς το απόγευμα έχει αποτρέψει φαινόμενα συναθροίσεων και συνωστισμού. Το «ραντεβού» των νέων δίνεται όμως και σε άλλα σημεία της Αθήνας. Ένα από αυτά είναι και η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, όπου Παρασκευή και Σάββατο συγκέντρωσε εκατοντάδες νέους. Στα βίντεο είναι ξεκάθαρη η... «κοσμοπλημμύρα» νέων  που χορεύουν, τραγουδούν και διασκεδάζουν με ποτά στο χέρι μόλις πέσει το σκοτάδι έως τα ξημερώματα. Οι αποστάσεις πάνε… περίπατο και δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Την επόμενη ημέρα δε, αποτυπώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η εικόνα «βομβαρδισμένου τοπίου» από το ξεφάντωμα της προηγούμενης νύχτας. Άπειρα σκουπίδια παντού, μπουκάλια, κουτάκια από μπίρα και αναψυκτικά και αποφάγια είναι σκορπισμένα παντού κατά μήκος της πλατείας και των γύρω δρόμων, ακόμη και πάνω σε παγκάκια όπως φαίνεται και στο βίντεο του enikos.gr. Από νωρίς συνεργεία του Δήμου Αθηναίων πιάνουν δουλειά για να καθαρίσουν τον «χαμό» που έχουν αφήσει πίσω τους οι συμμετέχοντες στις συναθροίσεις.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό οι κάτοικοι της Κυψέλης – και άλλων περιοχών που αποτελούν πόλο έλξης- φοβούνται και ανησυχούν ότι τα πάρτι ήρθαν για… να μείνουν και ότι υπάρχει κίνδυνος να επαναλαμβάνονται ειδικά από την Παρασκευή το βράδυ έως και την Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίοικοι της Κυψέλης ετοιμάζουν επιστολή διαμαρτυρίας προς κάθε αρμόδια αρχή, καταγγέλλοντας τη μόνιμη ηχορύπανση ενώ πολλοί κάνουν λόγο και για παραβατικές συμπεριφορές. Οι ίδιοι υψώνουν κραυγή αγωνίας λέγοντας ότι από νωρίς το απόγευμα αυτοκίνητα και μηχανάκια «καβαλάνε» την πλατεία και γύρω δρόμους για να… δημιουργήσουν τον χώρο που θέλουν για τα πάρτι τους, ενώ μιλούν και για την επόμενη ημέρα, όπου η περιοχή μοιάζει με μια απέραντη «χωματερή». Η ανησυχία είναι μεγάλη για τη διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή τους λόγω των συναθροίσεων και ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο και να σταματήσει άμεσα.

Κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Κυψέλης για τα κορονοπάρτι. Kάτοικοι της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη υπογράφουν επιστολή διαμαρτυρίας για τα κορωνοπάρτι, αλλά και για την ανομία που επικρατεί στην περιοχή υπογράφουν κάτοικοι
Σχετικά άρθρα
plateies
Χαμός από τα κορονοπάρτι: Συνωστισμός και... γλέντι μέχρι το πρωί σε Κυψέλη, Εξάρχεια, Κολωνάκι, Ψυρρή (Βίντεο)
18.04, 08:37
thumbnail_koronoparti
Τα κορονοπάρτι δίνουν και παίρνουν: Χιλιάδες κόσμος σε Κυψέλη, Εξάρχεια και Κολωνάκι γλεντούν στους δρόμους μέχρι το πρωί
17.04, 14:18
ΕΧΟ
Ντροπιαστικές εικόνες μετά από κορονοπάρτι στην Κυψέλη
17.04, 13:35


Στην επιστολή τους καταγγέλλουν συνεχή ηχορύπανση, ενώ σημειώνουν πως συγκεντρώνονται μεταξύ άλλων και άτομα που κάνουν εμπόριο ναρκωτικών, και γίνονται συμπλοκές με τραυματισμούς.

Οι συντάκτες της επιστολής συγκεντρώνουν υπογραφές με στόχο να τη στείλουν στο Δήμο Αθηναίων.
ep175380206_375698127149043_1588006270525420960_n
"Το πρωί συναντήσαμε μια εικόνα χωματερής στην πλατεία Αγίου Γεωργίου" δήλωσε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Νίκος Αβραμίδης

Ο κ. Αβραμίδης σημείωσε πως το πρωί τα συνεργεία του δήμου μάζεψαν 50 σακούλες με κουτάκια ποτών και μπουκάλια. Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε πως μετά τον καθαρισμό που διαρκεί περίπου τρεις ώρες γίνεται και απολύμανση του χώρου.

Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκτιμούν ότι τα άτομα που συγκεντρώνονται στις πλατείες στοχεύουν σε μια ευθεία αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της αστυνομίας, κάτι που ΕΛΑΣ δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση. Τονίζουν ότι οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν για να αποφευχθούν επεισόδια αντίστοιχα με της Νέας Σμύρνης.