Στη δημοσιότητα δόθηκαν ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των οκτώ αδίστακτων ληστών που βασάνιζαν ηλικιωμένους. Πρόκειται για οκτώ άτομα τα οποία έχουν προφυλακιστεί όλοι τους, είναι μέλη μιας πάρα πολύ επικίνδυνης συμμορίας η οποία εξαρθρώθηκε από το τμήμα ασφάλειας Κηφισιάς.

Αδίστακτοι οι ληστές

Τα συγκεκριμένα άτομα βασάνιζαν ηλικιωμένους και έφταναν μάλιστα στο σημείο σε μία περίπτωση στο Λαγονήσι να απειλήσουν μία 76χρονη και να την ακρωτηριάσουν με μία πένσα να της κόψουν το δάχτυλο όπως έλεγαν χαρακτηριστικά για να πάρουν τα χρυσαφικά τα οποία είχε μέσα στο σπίτι της. Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες της συγκεκριμένης συμμορίας μέχρι αυτή την ώρα έχει διαπιστωθεί από την έρευνα της ασφάλειας κηφισιάς ότι είχαν διαπράξει σαράντα τρεις εισβολές σε σπίτια και τουλάχιστον τέσσερις ένοπλες ληστείες.

Θεωρούν ότι με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους θα διαπιστωθούν και άλλες εισβολές σε σπίτια. Η λεία τους υπολογίζεται στις 500.000 ευρώ ενώ στο όχημα το οποίο χρησιμοποιούσαν είχαν μία ειδική κρύπτη μέσα στην οποία έκρυβαν και τα διαρρηκτικά εργαλεία με τα οποία κατάφερναν να παραβιάζουν τις εισόδους αλλά και τα παράθυρα των σπιτιών και να μπαίνουν μέσα σε αυτά αλλά σε αυτήν την κρύπτη μάλιστα έκρυβαν και τα κλοπιμαία τους έτσι ώστε αν πέσουν σε κάποιο τυχαίο έλεγχο των αστυνομικών να μην βρεθούν τα χρυσαφικά χρήματα τα οποία είχαν αφαιρέσει.

Δύο κακοποιοί, με τα κλοπιμαία στα χέρια και κουκούλες στο κεφάλι, φεύγουν τρέχοντας από το σπίτι που μόλις έχουν διαρρήξει στα βόρεια προάστια. Συνήθως, όπως φαίνεται εδώ, λίγα μέτρα πιο κάτω από τον στόχο, τους περίμενε συνεργός τους σε αυτοκίνητο και μέσα σε λίγα λεπτά γίνονταν καπνός. Συνολικά ήταν οκτώ άτομα. Μέλη μιας σκληρής σπείρας που σε κάποιες από τις διαρρήξεις και τις ληστείες που είχαν διαπράξει, δεν δίστασαν να βασανίσουν τα θύματά τους, προκειμένου να τα αναγκάσουν να τους παραδώσουν ότι πολύτιμο είχαν στα σπίτια τους.

«Μπήκαν μέσα στο σπίτι μου τρία άτομα. Ήταν πολύ βίαιοι και αποφασισμένοι να μου κάνουν κακό. Έψαχναν να βρουν κοσμήματα και χρήματα. Τότε ένας από αυτούς πήρε μια πένσα που είχα στα εργαλεία και μου έπιασε το δάχτυλο. Άρχιζε να με πιέζει κι εγώ πονούσα και φοβόμουν. Ο ένας από τους τρεις μου είπε πως αν δεν αποκαλύψω πού έχω τα χρυσαφικά, θα μου έκοβε το δάχτυλο. Εγώ τους παρακαλούσα να μην μου κάνουν κακό. Τελικά, τους είπα που ήταν τα κοσμήματά μου, τα πήραν και έφυγαν.»

Η σοκαριστική μαρτυρία μίας γυναίκας που ήρθε «πρόσωπο με πρόσωπο» με το διαρρήκτη

Μία γυναίκα, που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν 19χρονο, μέλος της σπείρας αυτής, περιγράφει αποκλειστικά, στο live news, τα όσα έζησε.

«Έγινε πάρα πολύ γρήγορα, δηλαδή δεν νομίζω ότι το είχαν προγραμματίσει. Αυτοί περνούσαν απ’ έξω, είδαν ένα ανοιχτό παράθυρο, έσπρωξε την καγκελόπορτα η οποία δεν ήταν κλειδωμένη, έβγαλε τον μοχλό από κάτω, του κήπου και μπήκε μέσα και σκαρφάλωσε μέσα από το παράθυρο και μπήκε στο υπνοδωμάτιο, κατευθείαν… Όπου όμως, σκαρφάλωσε προφανώς, με τη βοήθεια κάποιου άλλου γιατί είναι πάρα πολύ ψηλά, δεν θα μπορούσε να ανέβει μόνος του εκεί.»

Κάτι χρειάστηκε να πάρω από το υπνοδωμάτιο και πήγα μέσα και τον βρήκα αυτόν μόνο του, ο οποίος είχε ανοίξει ήδη την ντουλάπα, τα συρτάρια κι έβαζε κοσμήματα στην τσέπη του. Ήταν τρεις το μεσημέρι. Έβλεπε με τα μάτια της τον διαρρήκτη, μπροστά της. Να «σηκώνει» τα κοσμήματά της. Το μόνο που σκεφτόταν, ήταν τα παιδιά της που κάθονταν στον κήπο, αμέριμνα.

«Για κάποιο λόγο, επειδή ήταν προφανώς, μέρα, δεν τρόμαξα ιδιαίτερα και του επιβλήθηκα, του λέω «βγες αυτή τη στιγμή έξω από το σπίτι μου», μου είπε «έχω δουλειά αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ», του λέω «βγες αυτή τη στιγμή θα καλέσω την αστυνομία», μου λέει «κάνε ότι θες, δεν σε φοβάμαι», του είπα «ακολούθησε με τώρα γιατί ξέρω ότι δεν ξέρεις πώς να βγεις από δω» και του έδειξα… τον καθοδήγησα, ας πούμε, για να μπορέσει να βγει από το χωλ, από την είσοδο. Εννοείται ότι δεν άφησε κάτι από αυτά που πήρε, ούτε του τα ζήτησα.»

Έκαναν «επάγγελμα» τις διαρρήξεις

Σχεδόν μισό εκατ. ευρώ ήταν η λεία της σπείρας που δρούσε επί μήνες σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, διαπράττοντας συνολικά 43 διαρρήξεις και τέσσερις ληστείες. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας Κηφισιάς, ήταν αποφασισμένοι να τους εντοπίσουν και τα κατάφεραν.

«Στην αρχή, λοιπόν, μου είπαν να πάω στην ασφάλεια και να μου δείξουν από το κομπιούτερ, κάποιες που έχουν στο αρχείο τους. Μου έδειξαν 150 φωτογραφίες και δεν αναγνώρισα κανέναν. Μετά με πήραν τηλέφωνο από το τμήμα της Κηφισιάς και μου είπαν ότι θα ήθελαν να περάσουν να μου δείξουν κάποιες άλλες φωτογραφίες. Και ήρθανε, με καμιά δεκαριά φωτογραφίες, στο σπίτι και ο πρώτος, τον αναγνώρισα αμέσως, ήταν αυτός. Ήμουν 100% γιατί θυμόμουν και ακριβώς, μια ελιά που είχε στο πρόσωπό του, ήταν ακριβώς.»

Και τα οκτώ μέλη της σπείρας, νεαροί Ρομά, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Δείτε το σχετικό βίντεο: