Ανατροπή στις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας γύρω από τον Αλβανό κακοποιό με το ψευδώνυμο «Τάκης» ή «Νότης» και τη σχέση του με το αιματοκύλισμα σε μπαρ της Γλυφάδας το 2017 έφεραν δύο βίντεο που περιελήφθησαν στη δικογραφία και αποτέλεσαν και το εξιτήριό του από τις φυλακές. Η αιφνιδιαστική αποφυλάκιση του 45χρονου θεωρείται μεγάλο πλήγμα, σύμφωνα με το in.gr, στις προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση εγκληματικών ενεργειών ή «συμβολαίων θανάτου» από Έλληνες κι αλλοδαπούς κακοποιούς, μεταξύ των οποίων βρίσκεται πλέον και η εν ψυχρώ δολοφονία του καταξιωμένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο Αλβανός ποινικός είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο όταν σε τυχαίο έλεγχο για τον κοροναϊό οι αστυνομικοί είχαν σταματήσει ένα αυτοκίνητο στη Λαμία. Με έκπληξή τους διαπίστωσαν ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο δύο φορές
δραπέτης Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Δομοκού όπου εκτίει πλέον την ποινή του. Συνοδηγός του ήταν ο 45χρονος «Τάκης», ο οποίος καταζητούνταν από τις Αρχές ως ύποπτος για την άγρια δολοφονία ενός ομοεθνή του στο «Joy Bar» της Γλυφάδας, τον Οκτώβριο του 2017, όταν είχε τραυματισθεί ένας ακόμη αλλοδαπός, που είχε καταθέσει ότι δεν είχε συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του δράστη.

Στο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης με την οποία αφέθηκε ελεύθερος αναφέρεται ότι τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι επαρκή, ενώ παρουσιάσθηκαν δύο βίντεο που αποδείκνυαν ότι ο 45χρονος «δεν είχε σχέση με την κατηγορία που του αποδιδόταν». Το πρώτο ήταν η επικοινωνία μέσω SKYPE του Αλβανού που είχε επιζήσει από τη φονική επίθεση στη Γλυφάδα και ο οποίος -από πόλη της Αλβανίας όπου διαμένει πλέον- ανέφερε κατηγορηματικά ότι ο 45χρονος δεν ήταν εκείνος που τους πυροβόλησε. Επιπλέον παρουσιάστηκε βίντεο που έδειχνε ότι ο 45χρονος που κατηγορήθηκε για την ανθρωποκτονία βρισκόταν σε άλλο σημείο, ενώ είχε επίδεσμο στο χέρι του. Ο ίδιος είχε δηλώσει στην απολογία του πως εκείνο το βράδυ ήταν μαζί με ακόμη τρία άτομα στη Δάφνη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ»