«Μόνο αυτός και η Κορίνα ξέρουν τι έγινε εκεί» λέει χαρακτηριστικά αμφισβητώντας την εκδοχή του 40χρονου οδηγού η μητέρα της φοιτήτριας, που τα ξημερώματα της Κυριακής έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε σε γκρεμό στη Γαύδο. «Είμαστε κομμάτια όλοι, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Δεν υπάρχουν λόγια. Το έμαθα από μια φίλη της που με πήρε τηλέφωνο και μετά με πήρε και η Αστυνομία. Από την πλευρά της Αστυνομίας γίνεται έρευνα.

Το παιδί με το οποίο ήταν μαζί -και εγώ μίλησα μαζί του, την Κυριακή το βράδυ, που ήταν στο νοσοκομείο στα Χανιά- λέει ότι έφτασαν μαζί μέχρι το τέλος του γκρεμού, αλλά αυτός έχει μόνο δύο γρατζουνιές. Το παιδί μου έσπασε πλευρά, διαλύθηκε όλη» είπε η μητέρα και πρόσθεσε: «Μέσα στο αμάξι ήταν και οι δύο και πήγαν όπως είπε να βάλουν μπροστά τη μηχανή για να ανάψουν το καλοριφέρ επειδή κρύωναν και έφυγε το αμάξι.

Αυτός λέει ότι έφτασε κάτω μαζί με την Κορίνα. Αυτός λέει ότι μετά σκαρφάλωσε πάνω επειδή δεν είχε σήμα για να μπορέσει να ειδοποιήσει για βοήθεια. Η Κορίνα κατέληξε γιατί άργησαν πολύ να φτάσουν στο σημείο. Επειδή δεν υπήρχε ελικόπτερο στα Χανιά και έφεραν από Αθήνα... Εάν έπεφτε μαζί με την Κορίνα στον γκρεμό, έπρεπε να ήταν πολύ χτυπημένος. Και πώς μπόρεσε και ανέβηκε όλο τον γκρεμό για να βρει σήμα και να φέρει βοήθεια; Δεν ξέρω. Γι’ αυτό γίνεται έρευνα. Σενάρια υπάρχουν πολλά, αλλά τι να λέμε τώρα, θα μιλήσουν οι ειδικοί... Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι αυτός δεν έφυγε κάτω μαζί με το αμάξι» λέει η απαρηγόρητη μητέρα και καταλήγει: «Αν είχαν πάει για βοήθεια πιο νωρίς, το παιδί μου θα ήταν ζωντανό. Μόνο αυτός και η Κορίνα ξέρουν τι έγινε εκεί» τόνισε.

«Δεν ξέρω τι έχει συμβεί, ο άνθρωπος που ήταν μαζί της έχει πέσει σε αντιφάσεις και στην Αστυνομία και σε όσα δήλωσε εκ των υστέρων. Δεν ξέρω καν αν έπεσε στον γκρεμό και εκείνος, όπως ισχυρίζεται. Το κορίτσι μας όμως δεν γυρίζει πίσω!» αναφέρει και καταλήγει λέγοντας ότι θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Είναι πολύ μπερδεμένα τα πράγματα. Ακούγονται διάφορα σενάρια για τις ώρες που έφτασαν ελικόπτερο και Λιμενικό, αλλά θέλουμε να τα μάθουμε με ακρίβεια από τους αρμόδιους. Δεν ξέρουμε ακόμα πώς έγινε το δυστύχημα. Ο υποδιοικητής έρευνας Χανίων μού είπε αυτολεξεί:

“Θα μπορώ να σε κοιτάξω στα μάτια όταν ξέρω με σαφήνεια τι συνέβη, πώς ''έφυγε'' η αδελφή σου”!» αναφέρει ο αδελφός της Κορίνας Λαβράνου. Στο μεταξύ, κάτοικοι του νησιού καταγγέλλουν μεγάλη καθυστέρηση των σωστικών συνεργείων, η οποία, όπως λένε, οδήγησε στο θάνατο τη φοιτήτρια, που έμεινε επί ώρες εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητο.

«Ζούσε και καταλάβαινε τα πάντα»

Ο 40χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, Πέτρος Γασπαράκης, θεωρεί υπεύθυνο τον εαυτό του για το τροχαίο. «Εγώ και μόνο εγώ φταίω» είπε, ενώ για τη νεκρή κοπέλα πρόσθεσε πως «ήταν ένας άγγελος» και ότι ο ίδιος τη λάτρευε αληθινά: «Γνωριζόμασταν από το 2017, αλλά τώρα ήρθαμε πιο κοντά». Θυμάται ότι η Κορίνα ήταν ζωντανή και μιλούσαν μέσα στα συντρίμμια του παραμορφωμένου αυτοκινήτου: «Μου έλεγε ότι πονάει πολύ το πόδι της κι εγώ προσπαθούσα να την ανακουφίσω με κάποια κουβερτούλα». Επειδή το κινητό δεν είχε σήμα κάτω στον γκρεμό, ο 40χρονος είπε στην Κορίνα πως θα ανέβει στο δρόμο για να τηλεφωνήσει για βοήθεια. Όντως, πήρε το 166 και σε 10′ λεπτά έφτασε ασθενοφόρο με γιατρό και ένας πυροσβέστης. «Όλα αυτά στις 6 το πρωί, όμως το ελικόπτερο έφτασε 11:00 με 12:00, αλλά η Κορίνα είχε πεθάνει από τις 10:00 το πρωί» υποστηρίζει ο 40χρονος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη δήμαρχο Γαύδου, Μανωλία Στεφανάκη, η νεαρή κοπέλα για τουλάχιστον τρεις ώρες είχε τις αισθήσεις της. «Δυστυχώς η κοπέλα έχασε τη ζωή της. Κρίμα, δεν έχω λόγια να πω. Μίλησα με τον οδηγό του αυτοκινήτου που νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων και όπως μου είπε οι δυο τους είχαν πάει στο συγκεκριμένο σημείο για να δουν τη θέα», ενώ πρόσθεσε ότι ο μοναδικός που μίλησε με το κορίτσι όσο ήταν εγκλωβισμένο στα συντρίμμια ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Η εκδοχή του ιατροδικαστή

Απαντώντας στις μαρτυρίες των κατοίκων περί καθυστέρησης στη διάσωση της κοπέλας που πιθανόν να οδήγησε στο θάνατό της, ενώ ήταν ζωντανή επί ώρες, ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης είπε πως αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συμβεί, αφού η κοπέλα, εκτός από ακατάσχετη αιμορραγία, είχε υποστεί τρομερή ρήξη στον έναν πνεύμονά της, που σημαίνει ότι είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο πλέον προσπαθούσε να καλύψει ο άλλος, υγιής πνεύμονας..

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time