Ελάχιστη έως μηδενική προσέλευση των πολιτών καταγράφεται στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, παρά το γεγονός ότι η περίοδος προσφέρεται για τέτοιους είδους εκπαιδευτικές, πνευματικές και πολιτιστικές δραστηριότητες λόγω της ανυπαρξίας τουριστών.

Όπως φαίνεται στο σημερινό φωτορεπορτάζ του parapolitika.gr η Ρωμαϊκή και η Αρχαία Αγορά, το Ολυμπιείον, η Ακρόπολη, το Ηρώδειο και γενικώς όλα οι μνημειακοί θησαυροί δεν εκκινούν το ενδιαφέρον των πολιτών, όχι μόνον εξαιτίας της γενικότερης πολιτισμικής «απραξίας» της ανακατεμένης «δίκοπης ζωής» του Μάνου Ελευθερίου.



Βάσει των υγειονομικών περιορισμών απαγορεύονται τις καθημερινές οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα συνεπώς όποιος θέλει να κατέβει στο ιστορικό κέντρο από άλλον δήμο θα πρέπει να το κάνει είτε πεζός, είτε με ποδήλατο.

Οι αλλαγές δήμων επιτρέπονται μόνον τα Σαββατοκύριακο γι΄ αυτό και την Κυριακή, 18 Απριλίου, το υπουργείο Πολιτισμού θα παραχωρήσει δωρεάν πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την επικράτεια. Οι πολίτες, Έλληνες και αλλοδαποί, θα μπορούν να προμηθεύονται τα ενιαία εισιτήρια από όλα τα εκδοτήρια σε Μοναστηράκι, Πλάκα, Ακρόπολη, Θησείο και να επισκέπτονται τα υπαίθρια εκθέματα από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.