«Δεν θα συμφωνούσα με μια τέτοια προσέγγιση για δύο λόγους, πρώτον διότι δεν είναι επιστημονικά ορθό και δεύτερο διότι δεν έχουμε επάρκεια εμβολίων ώστε να πούμε ότι θα πάμε σε εμβόλια μόνο MRNA ώστε να λύσουμε το πρόβλημα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφορικά στην είδηση ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή σε συμφωνία με ηγέτες πολλών κρατών της ΕΕ αποφάσισε να μην ανανεώσει τα συμβόλαια με AstraZeneca και Johnson& Johnson.

«Το εμβόλιο και της AstraZeneca και Johnson& Johnson η όποια επιπλοκή κάνει είναι τόσο σπάνια που δεν αξίζει τον κόπο να χαλάσουμε ένα τόσο καλό εμβόλιο για μια τόσο σπάνια επιπλοκή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κίνδυνος από το να αργήσεις να εμβολιαστείς είναι πολλαπλάσιος του κινδύνου που αν εμβολιαστείς μπορεί να κάνεις αυτό το σπάνιο σύνδρομο πολλώ μάλλον δε τώρα που ξέρουμε το σύνδρομο, ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε, πώς να το διαγνώσουμε. Είναι κάτι τόσο σπάνιο...Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι πάρα πολύ λογικό», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος διευκρίνισε ότι ο κίνδυνος αν πάθει κάποιος κοροναϊό να πάθει θρόμβωση είναι 16,5%, τι είναι μεγαλύτερος κίνδυνος 16,5% αν πάθω κοροναϊό ή το 1 στο εκατομμύριο. Δηλαδή δεν με ενοχλεί 165.000 στο εκατομμύριο με ενοχλεί το 1 στο εκατομμύριο.

«Έχω την αίσθηση ότι και οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ στο κυνήγι της είδησης έχουν κάνει πάρα πολύ κακό στον εμβολιαστικό αγώνα», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Όλες αυτές οι κινήσεις, που είναι πολιτικές κινήσεις, όπου σταματάει η χορήγηση του εμβολίου είναι τελείως τρελές. Υπάρχουν πάρα πολλά φάρμακα που έχουν πολύ μικρότερο δίχτυ ασφαλείας δηλαδή έχουν πολύ συχνότερα επιπλοκές και όμως συνεχίζουν να χορηγούνται», σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Αναφορικά με τα self test, ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε: «Παρερμηνεύτηκε η δήλωσή μου. Το self test είναι ένα τρομερά χρήσιμο εργαλείο, αξίζουν συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση που το χορήγησε και βοηθάει τρομερά πολύ να βρούμε τα θετικά κρούσματα γιατί τώρα που η επιδημία είναι σε έξαρση το θετικό έχει μεγάλη πιθανότητα να είναι θετικό».

«Παρά ταύτα η κυβέρνηση έχει φροντίσει ώστε το θετικό να επιβεβαιώνεται και με rapid test σε δημόσια δομή υγείας, το αρνητικό είναι θέμα πως θα το χρησιμοποιήσουμε. Πρέπει να μην θεωρούμε ότι το αρνητικό τεστ μας απαλλάσσει από το να προσέχουμε, να φοράμε τις μάσκες δηλαδή δεν μπορούμε να πάμε στη λογική του εφησυχασμού ότι κάναμε το αρνητικό τεστ άρα είμαστε ελεύθεροι να πάμε οπουδήποτε», τόνισε ο καθηγητής.