Τρεις από τις πιο σημαντικές μονάδες υποστηρίξεως και διοικητικής μερίμνης του Στρατού Ξηράς στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, προκειμένου να ενημερωθεί και να δώσει κατευθύνσεις.

IMG_8704

Πιο συγκεκριμένα. Ο Αρχηγός επισκέφθηκε το 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως (308 ΠΕΒ), το Συγκρότημα Στρατηγικών Μεταφορών (ΣΣΜ) και την 873 Αποθήκη Καυσίμων (873 ΑΚ), όπου τον υποδέχτηκαν οι διοικήσεις τους, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές τους, περιηγήθηκε σε χώρους και εγκαταστάσεις αυτών, «διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο ηθικού του προσωπικού, το ευχαρίστησε για το έργο που επιτελεί και έδωσε κατευθύνσεις για την εκτέλεση της αποστολής του», όπως σημειώνεται από το ΓΕΣ.

PET_2753

Αξίζει να σημειωθεί, γιατί όλα έχουν την αξία τους όταν τοποθετούνται με τη σωστή διάταξη στο χωροχρόνο, ότι ο Στρατηγός Λαλούσης δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υποστήριξη και στη διοικητική μέριμνα του Στρατού, ως έναν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες επιτυχίας στην εκτέλεση της αποστολής του Στρατού τόσο εν ειρήνη, όσο και – πολύ περισσότερο – εν πολέμω. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ως Συνταγματάρχης (ΤΘ) ήταν μαθητής της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) είχε συντάξει μία εξαιρετική εργασία για το ρόλο που είχε διαδραματίσει η Διοικητική Μέριμνα του εν εκστρατεία ευρισκόμενη Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία στην τελική έκβαση του αποτελέσματος.

Επομένως ο Αρχηγός ξέρει που να δώσει έμφαση, πέραν βεβαίως των εξοπλιστικών που είναι και αυτά σημαντικά αλλά από μόνα τους δεν φτάνουν.