Το αρνητικό test  έχει υψηλή πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό, τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Δημήτρη Γιαγτζόγλου ο καθηγητής πνευμονολογίας κι εντατικής θεραπείας της ιατρικής Σχολής, κος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ειδικότερα ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως: «Είναι το μεγάλο εργαλείο αυτή τη στιγμή,  μπορούμε να βρούμε αρκετά θετικά κρούσματα. Τώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση ένα θετικό self test έχει πολύ υψηλή πιθανότητα να είναι πραγματικά θετικό παρά ταύτα  το κράτος έχει προνοήσει ώστε να γίνεται  και επιβεβαιωτικό test  μετά το θετικό  self test. Όμως θα ήθελα να τονίσω το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε το αρνητικό self test. Το αρνητικό test  έχει υψηλή πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό, όταν είναι στην αρχή, όταν έχει χαμηλό ιικό φορτίο ή επειδή δεν έκανε σωστά το test υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι άρα πρέπει να έχουμε την ψυχολογία ότι ένα αρνητικό self test δεν μας αθωώνει 100%. Δεν παύουμε να προσέχουμε, συνεχίζουμε να προσέχουμε και να φερόμαστε ως σαν να είχαμε κορονοϊό και να θέλουμε να προστατεύσουμε τους φίλους μας και τους συμμαθητές μας από τη μετάδοση».

 Για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της Johnson & Johnson σημείωσε ότι πρόκειται για ένα άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα μας.  «Είναι πάρα πολύ καλό και αποτελεσματικό. Είναι πανομοιότυπο με της AstraZeneca, είναι αδενοιός. Πιστεύω ότι η  Γερμανία δεν θα επιτεθεί στο εμβόλιο της Johnson & Johnson γιατί είναι αμερικάνικο οπότε δεν θα έχουμε τέτοια προβλήματα».

Για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα

«Δεν βλέπω  κάποιο λόγο να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις το Πάσχα» σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος, τονίζοντας πως «η χώρα είναι ή κόκκινη ή κατακόκκινή δεν είναι  δηλαδή ότι έχουμε τις μισές περιοχές πράσινες. Σημασία έχει να μειώσουμε σαν χώρα συνολικά τη μεταδοτικότητα αν μείνουμε στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις, τα γλέντια θα γίνουν μέσα στα σπίτια από το να γίνουν μέσα στα διαμερίσματα είναι προτιμότερο να γίνουν στα χωριά  όπου  θα γίνουν στις αυλές πολύ πιο ανοιχτά. Θα μπορούσαν να γίνουν με self test  γιατί θα βρίσκαμε αρκετούς θετικούς αλλά το σημαντικότερο είναι με τήρηση των μέτρων προστασίας. Και έχω ξεκάθαρη άποψη ότι δεν  μπορεί να μην επιτραπεί η μετακίνηση των ανθρώπων οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν ολοκληρώσει το χρόνο.