Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  MEGA κατέγραψε και παρουσίασε με ρεπορτάζ του εικόνες από διάφορες περιοχές της χώρας με υπαίθρια κορωνοπάρτυ και πολυπληθείς συγκεντρώσεις πολιτών.

«Χαμός» στην Πάτρα

Παρασκευή βράδυ, στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας. Περισσότερα από 400 άτομα με ένα ποτό στο χέρι διασκεδάζουν στην πλατεία της πόλης. Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας, δημιουργώντας εικόνες τεράστιου συνωστισμού, και ενώ η Αχαΐα βρίσκεται για ένατη εβδομάδα σε βαθύ κόκκινο με τα νοσοκομεία της περιοχής να δέχονται ασφυκτική πίεση. Αρκετοί από τους νεαρούς δεν φορούσαν καν μάσκες.

Στο σημείο έφθασαν περιπολικά της αστυνομίας και με φωνητικά μηνύματα άρχισαν να καλούν τους πολίτες να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

«Μία απ'τα ίδια» και στην Αθήνα

Κορονοπάρτι με μουσική έστησαν το βράδυ της Παρασκευής εκατοντάδες άτομα και στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται τέτοιες εικόνες στην περιοχή. Σύμφωνα με τους κατοίκους , δεκάδες άτομα συγκεντρώνονται σχεδόν κάθε βράδυ στην πλατεία, παραβιάζοντας τα μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό.

Πρώτο σαββατοκύριακο με ανοιχτά μαγαζιά στην Αθήνα, μετά από δυο μήνες και οι Αθηναίοι κατέβηκαν στην Ερμού για να κάνουν τη βόλτα και τα ψώνια τους. Και οσοι δεν πήγαν στο κέντρο τςη Αθήνας προτίμησαν θάλασσα. Στην παραλιακή δημιουργήθηκε απίστευτο μποτιλιάρισμα.

Εικόνες συνωστισμού και στη Θεσσαλονίκη. Οι κάτοικοι της πόλης μαζί με τα παιδιά και τα κατοικίδια τους επέλεξαν παραλία για τη Σαββατιάτικη βόλτα τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο: