Οι επιστήμονες πρότειναν τα καταστήματα στην Πάτρα να ανοίξουν με το μοντέλο της Αθήνας, με αγορές δηλαδή κατόπιν ραντεβού, με click away στη Θεσσαλονίκη και να παραμείνουν κλειστά στην Κοζάνη. Την ίδια στιγμή είπαν τρία όχι στις εισηγήσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα σε τρεις περιπτώσεις.

Οι «τρεις ταχύτητες» για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς

Στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας και με εκατοντάδες ανθρώπους στις μονάδες εντατικής θεραπείας η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δείχνει απρόθυμη στο να ανοίξουν και άλλες δραστηριότητες πριν έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και των Λυκείων που ξεκινούν την Δευτέρα. Οι λοιμωξιολόγοι κατά την σημερινή τους συνεδρίαση και αφού επανεκτίμησαν την κατάσταση στις κόκκινες περιοχές, αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματα στην Αχαΐα. Οι πολίτες θα ακολουθούν το γνωστό μοντέλο με ραντεβού και με μήνυμα sms το οποίο θα έχει διάρκεια 3 ώρες στο 13032.

Το λιανεμπόριο ανοίγει και στην Θεσσαλονίκη αλλά με αυστηρότερο καθεστώς και τα καταστήματα θα λειτουργούν μόνο με click away καθώς η επιδημιολογική εικόνα του νομού συνεχίζει να ανησυχεί τους ειδικούς. Κλειστά θα παραμείνουν για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα τα καταστήματα στον νομό Κοζάνης καθώς οι ειδικοί δεν παρατήρησαν καμία μείωση στο ιικο φορτίο της περιοχής.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έβαλε στοπ σε κάθε σκέψη για άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων ενώ απέρριψε και την πρόταση της κυβέρνησης για κατάργηση του τηλεφωνικού ραντεβού στο λιανεμπόριο. Όχι είπαν οι ειδικοί και στις διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές με χρήση του κωδικού 6 που αφορά την άθληση. Γρίφος παραμένει και για το εάν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό καθώς η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της μετά και από την εισήγηση των επιστημόνων πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Δείτε το σχετικό βίντεο: