Σοκ προκάλεσε η εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. 

Το έγκλημα έγινε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, στο Λόφο Πανή, με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία να μιλούν για συμβόλαιο εκτέλεσης θανάτου.

Η ενέδρα θανάτου στον γνωστό δημοσιογράφο του αστυνομικού ρεπορτάζ είχε στηθεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από δυο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι χαμηλού κυβισμού. Όταν πέρασαν από δίπλα του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον πυροβόλησαν εναντίον του 17 φορές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι δράστες να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.
5279656
5279660

Στο συγκεκριμένο σημείο έσπευσαν αξιωματικοί της Υποδ/νσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών ενώ γίνονται εκτεταμένες αναζήτησεις στην ευρύτερη περιοχή από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και άμεσης δράσης προκειμένου να εντοπίσουν ύποπτα οχήματα - μοτοσυκλέτες που ενδεχομένως επιβαίνουν οι δράστες. 
5279653

Παράλληλα, συλλέγουν μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, κατοίκους απο την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρξαν ύποπτες κινήσεις που μπορεί να παραπέμπουν στους δράστες της δολοφονικής ενέδρας όπως και υλικό από κάμερες ασφαλείας οικείων και καταστημάτων.