«Εμείς κάνουμε οτιδήποτε πρέπει να γίνει και επιτρέπεται υγειονομικά για να είμαστε χρήσιμοι και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.

«Εμείς προσπαθούμε καθημερινά και είναι πάρα πολύ δύσκολη η προσπάθεια γιατί έχουμε απέναντι μας ένα σύνολο ανθρώπων που κάνει δύο πράγματα την πιο κρίσιμη στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Λένε ψέματα όπως αναπνέουν και μάλιστα όχι ψέματα απλά, προσπαθούν να δολοφονήσουν χαρακτήρες, και το δεύτερο είναι ότι δημιουργούν μια τεχνητή ένταση διοργανώνοντας πορείες συγκεντρώσεις που ως αποτέλεσμα έχουν να διασπαρθεί ο ιός και να αργήσει η κοινωνία να δει άσπρη μέρα, οι επιχειρήσεις να ανοίξουν και ο κόσμος να δουλέψει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εμείς είναι να δείξουμε καταρχάς ότι αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν ως εικόνα των νέων δεν έχει καμία σχέση. Οι νέοι είναι αυτοί που αγωνίζονται είτε είναι νέου γιατροί, είτε είναι νέοι αγρότες, είτε είναι φοιτητές ή με οτιδήποτε ασχολείται ο καθένας», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ακόμη ο πρόεδρος της ΟΝΕΔ διευκρίνισε: «Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να καταγράφουμε τις προτάσεις τους και τα θέματά τους και στη συνέχεια να διατυπώνουμε προτάσεις ανά επαγγελματική ομάδα, ανά ηλικιακή ομάδα προτάσεις για τα σχολεία, προτάσεις για τα πανεπιστήμια οι οποίες τυγχάνουν πολλές φορές της απήχησης και της αναγνώρισης από τον πρωθυπουργό και από τους υπουργούς και γίνονται νόμοι του κράτους».

«Υπάρχουν λοιπόν δύο δρόμοι, ο ένας δρόμος είναι να καταστρέφεις, να προσπαθείς ότι χτίζει μια χώρα, ένας ολόκληρος λαός που για πρώτη φορά έβαλε πλάτη τόσο πολύ μαζί με την κυβέρνηση σε ένα τόσο μεγάλο στόχο, και ο άλλος δρόμος είναι να βοηθάς», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

«Κάποια στιγμή ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει για αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για την ανθρωπότητα τρία πράγματα για την Ελλάδα. Το ένα είναι ότι καταφέραμε όλοι μαζί να βάλουμε ως ύψιστο αγαθό την ανθρώπινη ζωή και ελπίζω μέχρι τέλους να είμαστε σε μια από τις καλύτερες θέσεις ενός τραγικού πίνακα».

«Γίναμε πρότυπο, υπόδειγμα στη διαχείριση των εμβολιασμών και ταυτοχρόνως αναγνωριζόμαστε παγκοσμίως ως η χώρα που είναι πολύ πιο έτοιμη να διαχειριστεί την επόμενη μέρα οικονομικώς. Και τι κάναν αυτοί; Αυτοί διχάσανε, διέσπειραν τον ιό με πορείες χωρίς κανένα αποτέλεσμα και το κυριότερο αμφισβήτησαν από τα εμβόλια, αμφισβήτησαν το εθνικό σύστημα υγείας για το οποίο δεν έχουν κάνει τίποτα», τόνισε.