Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τον θάνατο 76χρονου ασθενούς με κοροναϊό, που ήταν διασωληνωμένος σε απλή κλινική στον Ερυθρό Σταυρό.

Συνελήφθη ο 60χρονος φερόμενος ως δράστης

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός 60χρονου, ο οποίος ήταν στο διπλανό κρεβάτι του 76χρονου και φαίνεται να έβγαλε από την πρίζα τον αναπνευστήρα γιατί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον ενοχλούσε ο θόρυβος. Ο 60χρονος έχει συλληφθεί ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει και το ποινικό και ψυχιατρικό του παρελθόν. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης είχε κατηγορηθεί το 2006 για επίθεση και σωματική βλάβη, ενώ το 2019 για θωπεία ανηλίκου.

«Έχουμε μείνει άφωνοι»

Όταν οι γιατροί διαπίστωσαν τι είχε συμβεί ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού της αναπνευστικής συσκευής με την οποία ήταν διασωληνωμένος ο άτυχος ασθενής ο οποίος εξέπνευσε επειδή σταμάτησε να λειτουργεί ο αναπνευστήρας.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Βούλα Γεωργάκη, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, σημείωσε ότι είναι αδιανόητο περιστατικό. «Είναι αδιανόητο, δεν το έχουμε ξανασυναντήσει».

Η κ. Γεωργάκη σημείωσε ότι μόλις οι γιατροί αντιλήφθηκαν την κατάσταση του 76χρονου, ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή. Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, είναι πιθανό ο αναπνευστήρας να βγήκε από τον 76χρονο, ωστόσο «όλα είναι υπό διερεύνηση». Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο να μην έβγαλε ο 60χρονος τον αναπνευστήρα από τον άτυχο ηλικιωμένο, αλλά να βγήκε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης.

Η πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου, σημείωσε ότι ο 60χρονος αμέσως μετά τον θάνατο του 76χρονου εξετάστηκε από δυο ψυχολόγους του νοσοκομείου «και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κανένα ψυχιατρικό νόσημα». Ούτε όμως και η συμπεριφορά του 60χρονου, τις 5 μέρες που νοσηλευόταν μαζί με τον 76χρονο, είχε αφήσει υπόνοιες ότι θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια κίνηση. «Μας έχει αφήσει άναυδους», κατέληξε η κ. Γεωργάκη.

Δείτε το σχετικό βίντεο: