Για την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ με την αύξηση των εισαγωγών και των διασωληνομένων, ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας που «χτυπάει» τη χώρα μας, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Αγγελική Καρδιόλακα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Κρούοντας τον «κώδωνα» του κινδύνου, ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι «60 ασθενείς είναι σήμερα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, οι 50 πάνω από τρεις μέρες», υπογραμμίζοντας ότι «κάθε μέρα έχουμε αρκετούς θανάτους διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ».

Αναφερόμενος στο θάνατο διασωληνωμένου ασθενούς εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείου του «Ερυθρού Σταυρού», ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε: «Η γιατρός μπήκε στο θάλαμο για να προσφέρει την ιατρική φροντίδα και διαπίστωσε ότι ο διασωληνωμένος ασθενής είχε ισοηλεκτρική γραμμή. Αμέσως φώναξε και την άλλη συνάδελφο γιατρό η οποία όμως δεν ήταν ντυμένη με τη στολή υψηλής προστασίας και πήγε να ντυθεί. Η ίδια άρχισε να κάνει αμέσως ανάνηψη στον ασθενή και στην προσπάθεια εκεί κανείς δεν ξέρει αν η ίδια τον αποσωλήνωσε δηλαδή βγήκε το σωληνάκι ή όχι. Η δεύτερη γιατρός που ήρθε διαπίστωσε ότι το σωληνάκι έχει βγει από τον ασθενή και το επισήμανε. Ο ασθενής τελικά παρά την προσπάθεια που εγινε δεν μπόρεσε να επανέλθει και δυστυχώς κατέληξε.

«Το ζήτημα όμως είναι γιατί ο ασθενής ο διασωληνωμένος δεν ήταν σε ΜΕΘ που υπάρχει συνεχής παρακολούθηση και είναι μέσα σε έναν θάλαμο νοσηλείας που υπάρχουν μαζί του 30 ασθενείς και οι 2-3 νοσηλευτές δεν προλαβαίνουν να παρακολουθούν τον ασθενή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Αστυνομία είναι στο νοσοκομείο ακόμη και ερευνά το περιστατικό για να δει εάν υπάρχει κάποια εσκεμμένη ενέργεια αποσύνδεσης του ασθενούς από το σωλήνα, και καλά κάνει», δήλωσε επιπρόσθετα.