Την αρχή του τέλους για τη δράση κυκλώματος, το οποίο έστηνε εικονικές κλοπές υπερπολυτελών αυτοκινήτων προκειμένου να εισπράττει υπέρογκα ποσά από ασφαλιστικές εταιρείες, αποτέλεσε το «κόλπο» με την αρπαγή ενός πανάκριβου αυτοκινήτου μάρκας Bentley, αξίας 120.000 ευρώ, που βρισκόταν στο πάρκινγκ του «Ελ. Βενιζέλος».

Πρωταγωνιστές στην υπόθεση είναι ένας γιατρός-γυναικολόγος (ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου) και ένας σεσημασμένος, όπως αποδείχτηκε, έμπορος αυτοκινήτων στην Κηφισιά με διάσημο πελατολόγιο. Ο ίδιος μάλιστα είναι και… αστέρας της τηλεόρασης, αφού μέσα από εκπομπές έδινε συμβουλές σε ιδιοκτήτες οχημάτων.

Την περασμένη Κυριακή άνδρες της Ασφάλειας της Διεύθυνσης του Αερολιμένα Αθηνών συνέλαβαν για συμμετοχή στο κύκλωμα 6 άτομα, ανάμεσά τους τον έμπορο αυτοκινήτων, τη σύζυγό του, έναν γιατρό, έναν Βούλγαρο μηχανικό αυτοκινήτων και έναν Πακιστανό βοηθό του. Εναντίον τους ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, ενώ αντιμετωπίζουν ακόμη και το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, οι διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος των 6 συλληφθέντων αφορούν κατά περίπτωση τα εξής αδικήματα: Εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης άνω των 120.000 ευρώ, ψευδή καταγγελία και παράνομη οπλοκατοχή. Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψή τους ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ο γιατρός κατήγγειλε ότι άγνωστοι είχαν αρπάξει από το χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου το αυτοκίνητό του, μάρκας Bentley.

Ο γυναικολόγος φέρεται να ισχυρίστηκε στην Αστυνομία ότι δεν συνηθίζει να πηγαίνει στο αεροδρόμιο με το υπερπολυτελές αυτοκίνητο, αλλά το έκανε εκείνη τη μέρα καθώς το συνηθισμένο αυτοκίνητό του ήταν στο συνεργείο εξαιτίας μηχανικής βλάβης. Αυτή η λεπτομέρεια κίνησε υποψίες στους αστυνομικούς, που άρχισαν να ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση.

Κατά την έρευνα του υλικού από κάμερες ασφαλείας είδαν τον Βούλγαρο μηχανικό να πηγαίνει κατευθείαν στο πανάκριβο αυτοκίνητο, χωρίς να το ψάξει και να το θέτει σε λειτουργία με συσκευή-κλειδί. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο που είχε μεταφέρει το μηχανικό στο σημείο ανήκε στο γιατρό. Το πολυτελές αυτοκίνητο βρέθηκε τελικά στη Μεταμόρφωση αφού είχαν αφαιρεθεί βασικά μηχανικά μέρη, όπως ο κινητήρας, το καπό και οι πόρτες. Ωστόσο είχε ακόμα το σασί και άλλα στοιχεία προκειμένου να αποδεικνύονται η ταυτότητα του ιδιοκτήτη καθώς και η ασφαλιστική εταιρεία που θα έπρεπε να τον αποζημιώσει για την κλοπή.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο αυτοκίνητο δακτυλικό αποτύπωμα από άτομο γνωστό στις Αρχές και κατάφεραν να εντοπίσουν την αποθήκη όπου έγινε η αποσυναρμολόγηση. Μόλις οι αστυνομικοί έμαθαν ότι η αποθήκη ανήκει στο γνωστό έμπορο αυτοκινήτων, άρχισαν να την παρακολουθούν διακριτικά και ζήτησαν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκόμενων προσώπων. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι στο παρελθόν η σπείρα είχε επιχειρήσει άλλες δύο φορές να εξαπατήσει ασφαλιστικές εταιρείες με τον ίδιο τρόπο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time