Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αντιπτεράρχου Mohammed Abbas Helmy Hashem μετά από σχετική πρόσκληση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη.

Μετά την επίσημη υποδοχή του Αιγύπτιου Αρχηγού στο Στρατόπεδο «Παπάγου», οι δύο Αρχηγοί είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών, στον επιχειρησιακό και εκπαιδευτικό τομέα, καθώς και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.



Ακολούθως ο Αιγύπτιος Αρχηγός, συνοδευόμενος από τον Αντιπτέραρχο (Ι) Γ.Μπλιούμη, έγινε διαδοχικώς δεκτός σε εθιμοτυπικού χαρακτήρος, αλλά ιδιαιτέρως εγκάρδιες συναντήσεις, τόσο με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, όσο και με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Την επομένη ημέρα, οι δύο Αρχηγοί, επιβαίνοντες σε ένα αεροσκάφος C-27J Spartan, επισκέφθηκαν την 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, όπου ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή της Μονάδας και ξεναγήθηκε στους χώρους της.

Ο Αιγύπτιος Αρχηγός, είχε την ευκαιρία να «πετάξει» στον εξομοιωτή πτήσεως των θρυλικών μαχητικών F-4E Phantom II, που υπάρχει στην Ανδραβίδα, ενώ παράλληλα, ο Αρχηγός ΓΕΑ συμμετείχε σε πτήση ζεύγους εκσυγχρονισμένων αεροσκαφών F-4E του εκπαιδευτικού προγράμματος της 338 Μοίρας, σε αποστολή αέρος- εδάφους χαμηλής ναυτιλίας.