Το «πράσινο φως» έδωσε το ΣΤ΄κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την προμήθεια των self test. Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο προχώρησε σε λεπτομερή έλεγχο των συμβάσεων για τις πέντε εταιρείες που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία και έκρινε νόμιμη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, λαμβάνοντας υπόψη και τις υφιστάμενες συνθήκες που επικρατούν σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, εξετάζοντας τους φακέλους των εταιρειών που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία και τα έγγραφα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,στην 17 σελίδων απόφαση του, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τηρήθηκε το γράμμα του νόμου και η διάθεση των self test μπορεί να γίνει.

Ειδικότερα, η απόφαση του ΣΤ' κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταλήγει:

«Το Δικαστήριο Αποφαίνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή των ελεγχομένων πέντε σχεδίων σύμβασης για την προμήθεια από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη 9.400.000 ταχέων διαγνωστικών του κορωνοϊού SARS- CoV-2 τεστ με τη διαδικασία του self-testing (αυτοελέγχου-αυτοδιάγνωσης, κατά τα αναφερόμενα ειδικότερα στο σκεπτικό της παρούσης».