Στο μέτωπο των εμβολιασμών, μια απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι που καθιστά υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς των υγειονομικών με σκληρότατες κυρώσεις αν δεν υπακούσουν, όπως στέρηση μισθού αλλά ακόμη και απομάκρυνση από την εργασία, άνοιξε τη συζήτηση και στη χώρα μας.

Σοβαρό το ζήτημα των εμβολιασμών για τους υγειονομικούς

Την πόρτα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών σε όλη την Ευρώπη ενδέχεται να ανοίξει η απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού να επιβάλει τον εμβολιασμό σε γιατρούς, νοσηλευτές και φαρμακοποιούς. Το διάταγμα Ντράγκι προβλέπει μια σειρά επιπτώσεων στους αρνητές, όπως προσωρινή απομάκρυνση από τον χώρο εργασίας με διακοπή της καταβολής του μισθού μέχρι και απόλυση και στην καλύτερη περίπτωση μετάθεση σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου.

Δεν υπάρχει αντίστοιχη σκέψη για την Ελλάδα απαντάει η κυβερνητική εκπρόσωπος, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να συζητηθεί στο μέλλον. Από την άλλη, την άποψη πως οι υγειονομικοί θα πρέπει να εμβολιάζονται υποχρεωτικά κι αν δε συμφωνούν να τίθενται σε αναστολή εργασίας εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ενάντια στον εξαναγκασμό δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία της χώρας μας έχει ήδη εμβολιαστεί και δεν έχουν παρατηρηθεί σοβαρά περιστατικά άρνησης.

Δείτε το σχετικό βίντεο: