Έσπασαν κάθε προηγούμενο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας που άγγιξαν χτες τις 628. Και το Λαϊκό όμως κατέγραψε το δικό του αρνητικό ρεκόρ, αφού εκεί νοσηλεύονται 101 ασθενείς με κοροναϊό.

Χτες το απόγευμα οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ήταν:

  • 15 στο Κρατικό Νίκαιας
  • 10 στο Αλεξάνδρας
  • 7 στο Σισμανόγλειο
  • Και από 5 σε Γεννηματάς, Θριάσιο και Ερυθρό

Οι αριθμοί εξηγούν τη μετατροπή του Θριάσιου σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά covid. Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής, τον Ευαγγελισμό των 58 κλινών ΜΕΘ, η κατάσταση είναι οριακή.

Η αυριανή εφημερία στο Αττικόν θα αρχίσει με μόλις 5 κενές κλίνες στην εντατική. Γεμάτη είναι η ΜΕΘ και στο Σωτηρία με 84 στις 84 κλίνες κατειλημμένες. Ενώ, η χθεσινή εφημερία στο ΚΑΤ έληξε με 47 από τις συνολικά 51 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ριχτούν στη μάχη 51 νέες ΜΕΘ, σε μια προσπάθεια να πάρουν μια ανάσα τα νοσοκομεία.

«Βράζει» η Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμό προκαλεί τόσο το αυξημένο ιικό φορτίο όσο και τα χθεσινά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη που άγγιξαν τα 500. Τρεις κλίνες στην εντατική του Ιπποκράτειου παραμένουν κενές ενώ, στο Παπαγεωργίου έγιναν 10 περισσότερες εισαγωγές συγκριτικά με την προηγούμενη εφημερία.

Έντονη ανησυχία αποπνέει η συνολική εικόνα που παρουσιάζει η Βόρεια Ελλάδα, με τις περιφερειακές ενότητες Κοζάνης, Πέλλας και Σερρών να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αύξηση.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά την ανίχνευση 41 κρουσμάτων κοροναϊού. Στα 31 έφτασαν τα κρούσματα στο Άγιο Όρος ενώ 4 μοναχοί νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, άρχισαν οι εμβολιασμοί για τους μοναχούς και τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή ωστόσο να είναι μικρή.

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε και ο πνευμονολόγος και διευθυντής ΜΕΘ του Τζάνειου νοσοκομείου, Αθανάσιος Πρεκατές. «Η κατάσταση είναι όπως σε όλα τα νοσοκομεία, δύσκολη. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και να εξέρχονται από τις ΜΕΘ σχετικά υγιείς, με προβλήματα που αντιμετωπίζονται. Λόγω εμβολιασμού αρχίζουν οι πιο μικρές ηλικίες να υφίστανται τις λοιμώξεις του covid. Ο νεότερος που νοσηλεύουμε είναι γύρω στα 50», είπε ο κ. Πρεκατές.

«Θέλει πάρα πολύ προσοχή με τα καταστήματα που ανοίγουν. Οι επιδημιολόγοι είναι οι ειδικοί για αυτές τις αποφάσεις. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το μέτρο είναι σωστό, λόγω του ότι αναμένεται να μειώσει την ενδοοικογενειακή μετάδοση», πρόσθεσε ο ίδιος σχολιάζοντας το άνοιγμα της αγοράς.

Δείτε το σχετικό βίντεο: