Προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί ο θάνατος μιας 65χρονης γυναίκας λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Ήταν ζαλισμένη ναι, τρέξανε αμέσως από το κέντρο υγείας την πήρανε με ένα καροτσάκι και τη βάλανε μέσα… ήταν ακόμα ζωντανή», λέει ο Χρήστος Λιόσης, αυτόπτης μάρτυρας. Ο Χρήστος Λιόσης περιγράφει συγκλονισμένος τα τελευταία λεπτά της 65χρονης γυναίκας, που κατέληξε μισή ώρα μετά το εμβόλιο της AstraZeneca χθες το μεσημέρι έξω από το εμβολιαστικό κέντρο στο ίλιον.

Αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η γυναίκα δεν τα κατάφερε. Όπως προέκυψε από τη νεκροψία-νεκροτομή, η 65χρονη κατέληξε από πνευμονικό οίδημα. Οι εξετάσεις εντόπισαν, παράλληλα, ένα παλαιό έμφραγμα. Η οικογένειά της, σοκαρισμένη, ζητά απαντήσεις. Για το περιστατικό συμπληρώθηκε κίτρινη κάρτα και ενημερώθηκε ο ΕΟΦ.

Δεδομένου, όμως, ότι η 65χρονη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, έχει διαταχθεί ενδελεχής έλεγχος του ιατρικού ιστορικού της, που παράλληλα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου της.

Δείτε το σχετικό βίντεο: