Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Πολωνίας – Ελλάδας επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα κ. Άρθουρ Λόμπαρτ
Οκ. Ντάνιελ Μιλέφσκι, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Πολωνίας – Ελλάδας, προσέφερε σήμερα το πρωί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, το επετειακό γραμματόσημο των πολωνικών ταχυδρομείων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο πρόεδρος επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα κ. Άρθουρ Λόμπαρτ και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» που δραστηριοποιείται στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής γλώσσας και της ορθοδοξίας κ. Πάτρικ Πανάσικ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Μιλέφσκι εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή του στην Ελλάδα, αλλά και για τη συνάντηση που είχε τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο, όσο και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι «η ευκαιρία να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση μαζί με την ΠτΔ και τον Αρχιεπίσκοπο είναι κάτι που δεν είχα ονειρευτεί ποτέ. Πιστεύουμε, άλλωστε, ότι η ελληνική Επανάσταση ξεκίνησε και την πορεία του λαού μας να απελευθερωθεί από τους εχθρούς του», ενώ ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του αναφώνησε στα ελληνικά «Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω η Πολωνία».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως αντάλλαξαν διάφορες σκέψεις, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τον εορτασμό για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση «Σε αυτόν τον εορτασμό συμμετέχει και η Πολωνία και αυτός ο συνεορτασμός είναι ένα σημείο που δείχνει τους σκοπούς και την πορεία για το μέλλον των δύο λαών. Έχουμε υποχρέωση, να θυμόμαστε, να συνεργαζόμαστε και να αγωνιζόμαστε».

Το επετειακό γραμματόσημο που προσέφερε ο πρόεδρος στον Αρχιεπίσκοπο απεικονίζει τη μορφή του Γεωργίου Ιβάνωφ Σαϊνόβιτς, ηρωικού σαμποτέρ που συνεργάστηκε με την Ελληνική Αντίσταση στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελέσθηκε από τους ναζί το 1943 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στον Πρόεδρο και στη συνοδεία του από ένα λεύκωμα με τα χριστιανικά μνημεία της Βοιωτίας.

Δείτε τις σχετικές εικόνες