Νέα ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού ασκήθηκε σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της τρίτης μήνυσης που έχει κατατεθεί σε βάρος του προφυλακισμένου στις φυλακές Τρίπολης ηθοποιού και σκηνοθέτη.

 Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται και αυτήν την κατηγορία και στις εξηγήσεις που κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές έκανε λόγο για προϊόν μυθοπλασίας χωρίς κανένα αντικειμενικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντα.

 Από την άλλη, το φερόμενο θύμα στη μήνυση του έχει περιγράψει μία σοκαριστική σκηνή βιασμού στο σπίτι του ηθοποιού-σκηνοθέτη, προχωρώντας στη μήνυση του, σε ανατριχιαστικές περιγραφές.

 Πλέον, κι αυτή η υπόθεση, μετά την άσκηση της νέας ποινικής δίωξης για το αδίκημα του βιασμού, αναμένεται να περάσει στα χέρια της 19ης ανακρίτριας η οποία χειρίζεται την υπόθεση του ηθοποιού-σκηνοθέτη.

 Ενώπιον της μάλιστα υπάρχει και μία ακόμα καταγγελία σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη που αφορά και πάλι το αδίκημα του βιασμού το οποίο φέρεται να έχει τελεστεί το 2015 σε βάρος 17χρόνου τότε αγοριού. Η τέταρτη αυτή καταγγελία αποτιμάται από την ανακρίτρια προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις των δικαστικών αρχών.