Ο μόνος λόγος για τον οποίον η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν προχωρούν κατεπειγόντως στην νομοθέτηση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους επαγγελματίες Υγείας είναι το γεγονός ότι θα ήταν πλήγμα για τις προσπάθειες όλων κατά του νέου κοροναϊού να «ανοίξει» τώρα ένα μεγάλο και σφοδρό «μέτωπο» μεταξύ της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, από την μία πλευρά, και των υγειονομικών του ΕΣΥ και των άλλων δομών και μονάδων Υγείας της χώρας μας, από την άλλη.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επιβεβαίωσε το πρωί της Δευτέρας, από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αυτό το οποίο έχουμε σημειώσει πολλές φορές εδώ, από τα parapolitika.gr, δηλαδή ότι η νομοθέτηση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους επαγγελματίες Υγείας πρέπει να βρίσκεται και βρίσκεται μέσα στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά η πραγματοποίησή της θα λάβει χώρα σε ουδέτερο χρόνο και όχι εν μέσω της σκληρής μάχης, την οποία δίνει αυτό το χρονικό διάστημα το «σώμα» της Υγείας στη χώρα μας.

Χαρακτηριστική είναι η εξής αποστροφή του λόγου του Βασίλη Κικίλια:

«Τώρα διαχειριζόμαστε το τρίτο κύμα και μία κρίση. Μέσα στην κρίση χρειαζόμαστε μέχρι και τον τελευταίο επαγγελματία υγείας και δεν θα άνοιγα τώρα θέμα υποχρεωτικότητας, όταν προσπαθούμε να ξεπεράσουμε μία τέτοια κατάσταση και να βγούμε μπροστά.

Σε δεύτερο χρόνο, όμως, και όχι μακριά από τώρα, θα επανεκτιμηθούν αυτά τα δεδομένα και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις με βάση τη Δημόσια Υγεία.

Μην ξεχνάτε ότι πριν την πανδημία και με αφορμή το ότι κάποια λίγα παιδιά, οι οικογένειές τους μάλλον, αρνούνταν να τα εμβολιάσουν πριν πάνε σχολείο, είχαμε νομοθετήσει ως Κυβέρνηση να υπάρχει η δυνατότητα στον Υπουργό Υγείας να παρεμβαίνει με βάση την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής και να καθιστά για συγκεκριμένες ομάδες, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

Πιστεύω ότι με βάση τα δεδομένα τα οποία έχουμε και ειδικά μίας πανδημίας, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους επαγγελματίες υγείας ενδεχομένως θα ήταν μία σωστή πολιτική κίνηση».